Medikal Sektörüne Yönelik Implant Yapısal Analizi-Webinar

0
514

Son güncelleme: 24.08.2023

13.12.2022 tarihinde düzenlemiş olduğumuz webinarımızda medikal ve tıbbi cihaz sektörüne değindik. Response Ortho firmasıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmaları aktardık. Tersine mühendislik ile Geomagic for SOLIDWORKS ile implant plak tasarımı gerçekleştirdik. 3DEXPERIENCE SIMULIA Structural Performance Engineer ile implant plak üzerinde frekans ve harmonik dinamik analiz gerçekleştirerek teorisine değindik.

Response Ortho ile gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizi ve röportajımızı buradan izleyebilirsiniz.

Sorulan Sorular

1-Tersine Mühendislik programı kullanılmadan önce kemik yapıları nasıl CAD ortamına aktarılmaktadır? Tasarlanan implantın kemik ile uyumu nasıl test ediliyor?

Mevcutta bulunan model üzerinden tarama gerçekleştirilip grafik data olarak CAD ortamına aktarılabilmektedir. İlgili yapı üzerinde çalışma da Geomagic for SOLIDWORKS gibi tersine mühendislik programıyla gerçekleştirilerek uyumlu yapılar oluşturulabilmektedir. Bunun haricinde vücut üzerinden röntgen, mr vb. gibi çeşitli tetkikler üzerinden sağlık sektöründe kullanılan görüntüleme programları grafik datalar alınabilmektedir.

2-Geomagic for SOLIDWORKS öğrenci sürümü var mı?

Eğitim kurumları tarafından satın alınarak öğrencilere tahsis edilebilir.

3-Implantta kullanılan cıvatalar özel tasarım mı?

Evet. Belirli tork ve açı değerlerinde olduğu için özel tasarımlar kullanılmaktadır.

4-Dinamik analizin frekans/titreşim analizine katkısı nedir?

Frekans analiz ile deformasyon oransal olarak gözlemlenebilirken. Dinamik analiz ile deformasyon değerleri ölçüye göre ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple dinamik analizler, frekans/titreşim analizleri bir adım daha öteye götürerek daha net sonuçlar ortaya çıkartabilmektedir.

Tersine Mühendislik için bu makalemizi inceleyebilir, Geomagic for SOLIDWORKS ile ilgili detaylı bilgi için web sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

SIMULIAworks hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin