SOLIDWORKS Simulation Mesh Datasını Dışarıya Aktarma(Export)

1
754

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Simulation kendi içerisine mesh datası almamaktadır fakat kendi oluşturmuş olduğu mesh datasını farklı dosya formatlarında dışarıya (export) aktarabilmektedir. SOLIDWORKS Simulation en büyük avantajı tasarım ara yüzüne gömülü bir şekilde analiz işlemini gerçekleştirmesi tasarımda yapılan değişikliğin otomatik olarak analiz kısmında da gerçekleştirilmesidir. Mesh algoritmaları tasarımcıyı yormadan otomatik olarak mesh atabilmektedir. Mevcut mesh datasını kalitesini yorumlayabileceğimiz araçlara ve oluşturmuş olduğumuz mesh datasını dışarıya nasıl alacağımız incelenecektir.

mesh kalitesi

Yukarıdaki görseldeki mesh datası yaklaşık 1.5 Milyon düğümden oluşmaktadır. SOLIDWORKS Simulation gelişmiş otomatik mesh algoritması sayesinde mesh süresi 15 dakika gibi kısa bir sürede meshlenmiştir. Mesh datasının detaylarına baktığımızda en boy oranının %99 üçten küçüktür. Bu meshimizin gayet kaliteli olduğunu göstermektedir. Fakat en boy oranının büyük olduğu bölgelerde bulunmakta bu kısımları görsel olarak inceleyerek bu kısımlara mesh kontrolü uygulayabilirsiniz.

SOLIDWORKS Simulation mesh kalitesinin nasıl artırabileceğimiz ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

mesh kalitesi

Yukarıdaki görselde de gösterildiği gibi mesh üzerine sağ tıklayıp en boy oranı ve jokoben hatalarını inceleyebileceğiniz detaylı grafikler oluşturabilmektesiniz. Mesh kalitesini detaylı bir şekilde inceledik mesh kalitemizin istediğimiz standartlar içinde olduğunu gördükten sonra farklı bir solver için mesh datamızı dışarıya export alabiliriz.

Mesh datasını dışarıya almak için yukarıdaki resimdeki gibi seçenekler > ver seçeneğini işaretleyiniz daha sonra mesh datasını ansys,abaqus ve nastran uygun şekilde dışarıya alabilirsiniz.

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

1 Yorum

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin