Son güncelleme: 11.03.2024

 

SOLIDWORKS 2024 yazılımının stabil ve yüksek performansta çalışabilmesi için sisteminizi minimum sistem gereksinimlerine göre optimize ederek, gecikmelere ve istenmeyen kesintilere engel olabilirsiniz.

SOLIDWORKS 2024 için Öneriler

İşlemci:

SOLIDWORKS çok çekirdekli işlemci desteği olan bir programdır. Kullanıcı ara yüzü etkinliklerinin çoğu bu teknolojinin avantajlarını kullanır. Buna rağmen parametrik modelleme için kullanılan hesaplama işlemi doğası gereği doğrusaldır ve bu sebeple çok çekirdekli işlemcilerin avantajını bütünüyle kullanamaz.

Dosya açma, çoğaltma işlemleri, teknik resim görünüşlerinin hesaplanması, analiz hesaplamaları, render işlemleri çok çekirdeğin kullanıldığı başlıca yerlerdir. Parça modelleme, montaj ilişkisi ekleme ve yeniden oluşturma gibi tasarım işlemleri tek çekirdek tarafından hesaplanmaktadır.

SOLIDWORKS 2024 için, tek çekirdek saat hızı 3.5 GHz ve üzeri olan işlemciler önerilmektedir.

Önerimiz: Intel Core i7, i9 serilerinin 12, 13 ve 14. Nesilleri

İşletim sistemi:

  • Windows 10 64-bit
  • Windows 11, 64-bit

* Windows Home işletim sistemleri desteklenmemektedir.
* SOLIDWORKS ürünleri sanal ortamda performanslı çalışma için GPU’ya ihtiyaç duymaktadır. SOLIDWORKS sanal ortamlarda çalışan ekran kartlarının da testini yapmaktadır. Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.

Hafıza (RAM): 

SOLIDWORKS içerisinde açmış olduğunuz ve üzerinde çalıştığınız tüm dosyalar bilgisayarın belleği (RAM-Random Access Memory) üzerine yüklenir ve çalışmalarınızı bellek üzerinde gerçekleştirirsiniz. Bu sebeple çalıştığınız modelin komplekslik derecesine ve montajınızın büyüklüğüne göre bellek ihtiyacınız da artar. Yetersiz bellek ile çalışmak bellek hatalarına ve sistem kilitlenmelerine sebebiyet vererek çalışmalarınızı olumsuz bir şekilde etkileyebilir. SOLIDWORKS 2024 için minimum RAM gereksinimi 16 GB (DDR4 veya DDR5) olmalıdır.

Daha büyük modeller render, simülasyon çalışmaları gibi ek yazılımlar için daha fazla bellek gerektirebilir. 15000 parça üzerinde montajlara sahipseniz veya render, simülasyon gibi süreçleriniz mevcutsa 32 GB veya üstü önermekteyiz.

Sabit Sürücü:

SSD sürücüler, Aç/Kaydet görevleri için standart bir sabit disk sürücüsüne (HDD) göre 10 kat daha hızlı performans sağlayabilir. Bu nedenle optimum performans için SSD sürücü ve en az 20GB boş alan önerilir.

Ekran Kartı:

SOLIDWORKS tarafından sertifikayla onaylanmış grafik kartları kullanılmalıdır.

Tavsiyemiz: NVIDIA RTX Ampere / NVIDIA RTX Ada Generation ve AMD FirePro.

Sertifikalı Grafik Kartı Nedir: SOLIDWORKS’ün grafik kartını belirlenen Windows ve SOLIDWORKS sürümleri ile test ettiğini gösterir.

Sertifikalı Grafik Kartları için tıklayınız.

SOLIDWORKS 2024 Sürümü için önerdiğimiz ekran kartları;

Standart Montajlar (1000 Parçaya Kadar):

RTX A1000 / RTX A1000 Mobil / RTX 2000 Ada Gen

Basit Parçalı Büyük Montajlar (10000 Parçaya Kadar): 

RTX A2000 / RTX A3000 (Sadece Mobil) / RTX 2000 ADA

Karmaşık ve Büyük Montajlar (15000 Parça ve üzeri): 

RTX A4000 / RTX 4000 Ada / RTX A4500

SOLIDWORKS Visualize için Tavsiye Grafik Kartları:

SOLIDWORKS Visualize Render İşlemleri için Ekran Kartları Önerileri
SOLIDWORKS Visualize Render İşlemleri için Ekran Kartları Önerileri
SOLIDWORKS Visualize Render İşlemleri için Ekran Kartları Önerileri
SOLIDWORKS Visualize Render İşlemleri için Ekran Kartları Önerileri

SOLIDWORKS için En İyi Monitörler

SOLIDWORKS gibi 3B CAD yazılımları kullanıyorsanız tasarım çalışmalarınızda görüntü kalitesinin önemli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bu nedenle, monitörünüzün boyutu ve çözünürlük kalitesi, dijital çalışma alanınızda çalışmanın etkinliğini ve verimliliğini etkileyebilir.

Çoklu görevlere yardımcı olması ve üretkenliğini artırması için birden fazla monitörü yan yana kullanmak yerine 4K monitörler, daha geniş bir çalışma alanı sağlamak için mümkün olan sınırları zorluyor. Ayrıca eğme, pivot, döndürme ve yükseklik ayarlama özellikleriyle ideal izleme pozisyonunuzu bulabilirsiniz. Tüm bunların dışında TÜV Göz Rahatlığı Sertifikası bu ekranların gözlerinizi yormamasını garanti altına alır ve size ihtiyaç duyduğunuz konforu sunar.

SOLIDWORKS 2024 Yenilikleri

Ürün geliştirme sürecini kolaylaştıran, kısaltan ve mümkün olan en yüksek performansı sağlayarak kaliteli tasarımlar üretmenize yardımcı olan SOLIDWORKS’ün 2024’te gelen yeniliklerini anlattığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Uzmanlarımızla İletişime Geçin

SOLIDWORKS çözümleri ve SOLIDWORKS için gerekli donanım ihtiyaçları konusunda size en doğru yönlendirmeyi yapabilecek uzmanlarımızla hemen iletişime geçebilirsiniz.

SOLIDWORKS çözümleri için iletişime geçin

Donanım ihtiyaçları için iletişime geçin

SOLIDWORKS’ün yayınladığı sistem gereksinimleri web sitesine buradan erişebilirsiniz.

Tüm sorularınız için: donanim@tekyaz.com

İş istasyonları ve donanım ürünleri hakkında detaylı bilgi almak için ziyaret edin:
Donanım Satış Uzmanı (Hardware Sales Specialist)

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin