Montajı Tek Gövde Olarak Farklı Formatlarda Kaydetmek

0
1115

Son güncelleme: 21.08.2023

Bu makalemizde bir montajı Tek Gövde olarak birleştirip farklı formatlarda kaydetme yöntemini inceleyeceğiz.

Bir montajı Tek Gövde olarak kaydedebilmek için öncelikle bir Parçaya (.sldprt) sonrasında ise bir Parçayı , 1 Gövdeye dönüştürmemiz gerekmektedir.

Montajı açtıktan sonra Farklı Kaydet (Save As) seçimiyle kayıt türü Parça (.sldprt) olarak kaydedilmelidir. Farklı Kaydet ekranında Tüm Bileşenler seçiminin işaretli olması gerekmektedir.

Montajı Parça Olarak Kaydetme

Kaydedilen Parça açıldığında Çoklu Gövde halinde gelecektir. Bu Çoklu Gövdeleri Ekle>Unsurlar>Birleştir (Combine) komutu ile Tek Gövde halinde birleştirebilirsiniz.

Çoklu Gövdeleri Tek Gövdeye Dönüştürme

Birleştir (Combine) komutunu açtıktan sonra CTRL+A ile tüm parçalar seçilebilir. İşlem Tipi> Ekle seçimini seçtikten sonra komutu onaylayarak tüm Gövdeleri birleştirebilirsiniz.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus , tüm bu gövdelerin birleştirilebilmesi için hepsinin birbiriyle minumum 0 mm temas halinde olması gerekmektedir. Birbiri ile temas etmeyen gövdeler Tek Gövdeye dönüştürülemez.

Birleştir (Combine) Komutu Kullanımı

Komut onaylandıktan sonra Tasarım Ağacında > Katı Gövdeler altında Tek Gövde (Birleştir1) olarak görünecektir.

Birleştir (Combine) Komutu Sonucu

Bu işlemler sonrasında montajınız Tek Gövde olarak belirtmiş olduğunuz konuma kaydedilmiş olacaktır. Sonrasında bu parçayı IGS,STEP vb. gibi farklı formatlarda kaydederek ilgili departmana/kişiye gönderebilirsiniz.

 

 

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin