Motor Test Standı Frekans ve Harmonik Dinamik Analizi-Webinar

0
437

Son güncelleme: 24.08.2023

07.06.2022 tarihinde düzenlemiş olduğumuz webinarımızda 3DEXPERIENCE SIMULIA Structural Engineer özellik ve yeteneklerinden bahsettik. Frekans/Titreşim analiz ve Harmonik Dinamik analiz teorisine değindik. Daha önce statik analizini gerçekleştirmiş olduğumuz motor test standının frekans ve harmonik dinamik analizini 3DEXPERIENCE Platform’da nasıl yapılabileceğini gösterdik.

Motor test standı statik analiz webinarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Sorulan Sorular
1-Harmonik Analiz ile Transient (Zamana Bağlı) Analiz aynı mı?

Harmonik analiz ile belirli frekans aralıkları içinde çalışarak periyodik yükler altında modellerin davranışı incelemektedir. Zamana bağlı olarak modal dinamik analiz gerçekleştirilebilir.

2-Kuvvetler Kuvvet-Zaman şeklinde uygulanabilir mi?

Kuvvet ve yükler zamana bağlı olarak Structural Engineer rolü içinde yer alan Amplitude komutu ile oluşturulup analize uygulanabilir.

3-Frekans değerlerini kendimiz mi belirliyoruz ve frekans aralıklarını neye göre belirliyoruz?

Frekans analizinde belirlediğimiz çözücüye istinaden tasarladığımız modelin en düşük doğal frekansından başlanarak doğal frekansları listelenmektedir.  Frekans aralıklarını, modelin maruz kaldığı rpm ve frekans değerleri, kritik frekans eşikleri vb. koşullar belirlemektedir. Frekans ile birlikte modelin mod şekilleri ve kütle katılımı incelenerek yorumlanması daha etkin sonuçların bulunması için önem arz etmektedir.

3DEXPERIENCE Platform SIMULIA Structural Engineer ile frekans ve dinamik analizler gerçekleştirerek tasarımlarınızın titreşim durumunda ve dinamik yükler altında maruz kaldığı etkileri inceleyerek analiz edebilirsiniz.

SIMULIAworks hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin