SOLIDWORKS Flow Simulation’ı Tercih Etmeniz İçin 7 Sebep

0
631

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Flow Simulation kullanımı oldukça kolay akışkanlar mekaniği ve ısı transferi (CFD) programıdır. Dış akış ve iç akışlar gerçekleştirebilir. Analizlerinizde ısı transferi seçeneğini aktifleştirerek hesaplamalara ısı transferini dahil edebilirsiniz. Rejim halinde analizler yapabildiğiniz gibi zamana bağlı analizlerde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ses üstü hızlarda da simülasyonlar yapmanız mümkündür. SOLIDWORKS Flow Simulation’ın basitlik, hız ve sağlamlık merkezli, sınıfının en iyisi CFD çözümleri sunmaktadır.

1. Bir Arayüz Altında Tasarım Ve Analiz

Geleneksel CFD programlarında bir CAD programında tasarımlarınızı gerçekleştirip analiz programına aktarmanız gerekir. Analiz yapmak için datanızı farklı bir formata dönüştürürken birçok problem yaşayabileceğiniz gibi gereksiz zaman kaybı da yaşarsınız. Flow Simulation ise tasarım kısmında yaptığınız tüm değişiklikler analiz kısmı için otomatik olarak güncellenmektedir. Bu size tasarım hatalarınızı en hızlı şekilde düzeltme şansı verir.

2. Gelişmiş Mesh Teknolojisi

Flow Simulation ile optimum mesh elde etmek oldukça kolaydır.Farklı analiz programlarında analiz gerçekleştirmek için kullanıcılar meshi manüel olarak ayarlamaktadır ve bu işlem için oldukça fazla zaman harcalar. Bu işlemi her tasarım değişikliğinde manüel olarak tekrar tekrar ayarla zorundadırlar. Flow Simulation’da manüel mesh düzeltmesine ihtiyaç duyulmaz. İleri sınır Kartezyen mesh teknolojisi sayesinde sıvı ve katı bölgeler için otomatik olarak oluşturur . Boşluk ve duvarları otomatik olarak tespit eder. Kartezyen mesh teknolojisi yürütme süresini azaltırken sonuçların doğruluğunu da artırır.

mesh

3. Eşsiz Geçiş Türbülansı k – ɛ Modeli

Laminer, geçişli ve türbülanslı akış rejimleri otomatik olarak belirler. Akış özelliklerini manuel olarak belirtmeye gerek yoktur. Akış rejimlerini doğrudan modelleme yeteneği sayesinde CFD uzmanı gereksinimini ortadan kaldırır. Geleneksel yaklaşımlara kıyasla daha kısa kurulum süreleri ve artırılmış model hassasiyeti sağlar.

von karman-laminer-türbülans

4. Otomatik Çözüm Yakınsama

Zaman adımlarını otomatik olarak değiştirir ve bu sayede çok sağlam yakınsama karakteristiği elde ederken yakınsama eksikliğinden kaynaklı problemlerin ve önüne geçebilirsiniz.

ZAMAN ADIMI

5. Parametrik Etüt

Parametrik etüt tasarımınız için birden çok denemeyi otomatik olarak değiştirip en optimum değerleri bulmanızı sağlar. Eğer “şunu değiştirsem sonuç ne olur? ” şeklinde deneme yapmak için analiz çalışmalarını tekrar tekrar kurmadan sadece o parametrelerin programın belirli aralıklarda değiştirmesine ve sonuçları karşılaştırmasını sağlayabilirsiniz. Ek olarak Flow Simulation’ a bir hedef verip o hedef için gerekli optimum değişiklikleri kendisinin bulmasını sağlayabilirsiniz.

parametric study

6. Büyük Kullanıcı Topluluğu

Dünya genelinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Endüstriyel firmaların birçoğu ürünlerini geliştirmek ve olası problemleri önceden tespit etmek için Flow Simulation’ dan yararlanmaktadır. Diğer CFD programlarına göre oldukça uygun maliyettedir. Kullanımının kolay ve yaygın olmasından dolayı elaman sıkıntısı çekmezsiniz. SOLIDWORKS Flow Simulation sınıfının en iyi üreticileri için en doğru seçimdir.

7. Eğitim hakkı ve Teknik Destek

TEKYAZ’dan Flow Simulation aldığınızda 2 günlük uygulamalı eğitim sahip olacaksınız. Eğitim sayesinde iç akış dış akış ısı transferi mesh ayarları hakkında bilgi sahibi olacaksınız. En hızlı şekilde firmanızın ihtiyaçlarına yönelik analiz programını kullanabileceksiniz.

Flow simulation paket içerikleri ile ilgili bilgi sahibi olmak için ürün sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

SOLIDWORKS Flow Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin