SOLIDWORKS Network Lisans Aktivasyonu ve Transferi

0
2126

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Network (Yüzer) Lisans, lisans yöneticisinin bir sunucu üzerine kurulup SOLIDWORKS kullanılacak bilgisayarların sunucuya bağlanarak lisans alması yöntemidir. Kullanıcı SOLIDWORKS ‘ü açtığında sunucu üzerinden bir lisans çeker, kapattığında lisans otomatik olarak sunucuya geri döner. Programı yükledikten sonra kullanabilmeniz için internete bağlı bir bilgisayar ile Yüzer Lisans Aktivasyonu ‘nun yapılması gerekmektedir. Benzer mantıkla da sunucu taşıma ve sunucu işletim sistemi güncelleme, sunucuda donanımsal değişiklik gibi işlemler gerçekleştirilmeden önce Yüzer Lisans transfer edilmelidir.

Yüzer Lisans  Aktivasyonu

SolidNetWork License Manager programını kurduktan sonra aktif hale getirebilmeniz için Lisansı aktifleştirmelisiniz.

    • Başlat ‘a SolidNetWork License Manager Server yazınız.

Yüzer Lisans Aktivasyonu ve Transferi

    • Lisansın aktivasyonu için açılan pencerede Evet ‘e basınız.

SolidNetWork License Manager

    • SOLIDWORKS Ürün Aktivasyonu penceresinde İleri ‘yi tıklayınız.
    • Kullanıcıların lisans çekebilmesi için bağlantı noktası numarasında belirtilen 25734 ve 25735 nolu portlar açık olmalıdır.  Bu port numaraları başka programlar tarafından kullanılıyorsa bağlantı noktası numaraları boşta olan diğer port numaraları ile güncellenebilir.

lisans aktivasyonu

    • Kurulum esnasında yazılmış olan seri numaraları Seri no alanında gözükecektir. Birden fazla seri numarası varsa Tümünü Seç ‘i tıklayınız ve iletişim bilgileri kısmına mail adresinizi giriniz.

SOLIDWORKS Ürün aktivasyonu

    • Bilgisayarınızda internet bağlantısı var ise aktivasyon işlemini tamamlamak için Otomatik olarak internet üzerinden seçeneğini seçerek ilerleyebilirsiniz. Bilgisayarınızda internet bağlantısı yok ise aktivasyon işlemini internet bağlantısı olan farklı bir bilgisayar üzerinden e-posta göndererek yapabilirsiniz. Bunun için Manüel olarak e-posta ile seçeneğini kullanabilirsiniz;
manuel etkinleştirme

Manüel etkinleştirme için Kaydet butonuna bastığınızda size bir .txt dosyası verecektir. Bu ekranı kapatmadan oluşan .txt dosyasını interneti olan bir bilgisayardan activation@solidworks.com mail adresine e-posta ile iletmeniz gerekmektedir. Kısa bir süre içinde size otomatik bir cevap gelecektir. Bu gelen cevaptaki .txt dosyasını aktivasyon yapmak istediğiniz bilgisayara atarak  butonuna tıklayarak göstermeniz gerekmektedir.

    • Son olarak aktivasyon işleminin başarılı olduğuna dair bir pencere çıkacaktır.Yüzer Lisans Aktivasyonu

Yüzer Lisans Transferi

    • Başlat ‘a SolidNetWork License Manager Server yazarak Lisans sunucu yöneticisini açınız.
    • Server Administrator sekmesinden lisansı Modify ‘a tıklayınız.

SolidnetWork License Manager

    • Ürün lisanslarınızı yeni/yükseltilmiş bir bilgisayara taşıyın seçeneği ile devam ediniz.

Network Lisans Transferi

    • Transfer etmek istediğiniz seri numarasını seçip, mail adresinizi girip ilerleyiniz.SOLIDWORKS Ürün aktivasyonu
    • Bir sonraki aşamada mutlaka Devre dışı bırakma başarılı yazısını görmelisiniz. Eğer bu sonucu görmezseniz boşa çıkarma işlemi tamamlanmamış olabilir.

SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin