Öğrenciler ve Öğretmenler için BlocksCAD

0
407

Son güncelleme: 22.08.2023

BlocksCAD, İlkokul ve ortaokul öğrencilerinde kodlama ve matematik becerilerini artırmaya odaklanan blok tabanlı bir kodlama platformudur. Kullanması kolay bir ara yüze ve kendi eğitim içeriğine sahip olması BlocksCAD yazılımını 7- 14 yaş arasındaki öğrencilerin kolaylıkla kullanabilmesi için tasarlanmıştır. Öğrenciler bilgisayar bilimi ve matematik hakkında bilgi edinirken, yaratıcılıklarını sergileyebilecek eğlenceli STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) alanında uygulamaları yapabileceklerdir.

BlocksCAD ile tasarlanan bazı modeller
BlocksCAD ile tasarlanan bazı modeller

BlocksCAD, temelde çeşitli işlemler yapabilen hazır kod bloklarını bir araya getirir. Öğrenciler; renk değişimi, katılama, çoğaltma, döndürme gibi blokları istedikleri gibi birleştirir ve kod bloklarının içerisinde yer alan değişkenleri istedikleri sayılarla güncelleyebilir. Bu sayede oluşturdukları kod bloklarını matematiksel ifadeler ile desteklemiş olur.

BlocksCAD kod yapısı
BlocksCAD kod yapısı

BlocksCAD, Web tarayıcı tabanlı çalıştığı için herhangi bir program kurulumuna gerek kalmadan akıllı tahta, bilgisayar, telefon ve tablet gibi platformlarda çalışabilir.

BlocksCAD cihazlarla uyumu
BlocksCAD cihazlarla uyumu

Öğrenciler tasarlamış olduğu modelleri, STL dosyası olarak çıktı alıp 3 Boyutlu printerdan baskı alabilir. Böylelikle hayallerindeki tasarımı önce tasarlayıp daha sonrasında üretmiş olurlar.

BlocksCAD arayüzü
BlocksCAD arayüzü

BlocksCAD 3D ve ortağı olan SOLIDWORKS Apps for Kids ‘in beraber oluşturduğu STEAM içeriklerine aşağıdaki linkten ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Çocuklar için BlocksCAD ve SOLIDWORKS Uygulamaları 

Daha fazla bilgi almak için BlocksCAD Web Sitesi‘ni ziyaret edebilirsiniz.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin