TEKYAZ, Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde Yaratıcı Öğrenme İçin Teknolojik Çözümlerini Tanıttı

0
451

Son güncelleme: 21.08.2023

Eğitim Teknolojisi Zirvesi (ETZ), 4 Mart 2023 tarihinde Yeni Gerçeklik temasıyla düzenlendi ve öğrenme sürecinde teknolojinin kullanımıyla ortaya çıkan yeni gerçekliği ele almayı amaçladı. Eğitimde kullanılan teknolojik araçların çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesiyle birlikte öğrenme sürecinde yeni fırsatlar ve imkanlar ortaya çıkmıştır. Ancak bu fırsatların etkili bir şekilde kullanılabilmesi için kapsamlı bir yaklaşım benimsenmesi gerekmektedir.

Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2023 - Yeni Gerçeklik
Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2023 – Yeni Gerçeklik

Eğitim Teknolojisi Zirvesi, yeni gerçeklik kavramını ve potansiyelini eğitimde tartışarak katılımcıların bu alandaki bilgi ve deneyimlerini artırmayı amaçladı. Zirve, ulusal ve uluslararası uzman konuşmacıların yer aldığı çeşitli panel ve atölyelere ev sahipliği yaptı. Katılımcılara yeni eğitim yaklaşımlarını ve teknolojik yenilikleri tanıttı.

Eğitim Teknolojileri Zirvesi - TEKYAZ Ekibi ve Standı
Eğitim Teknolojileri Zirvesi – TEKYAZ Ekibi ve Standı

Eğitimi önemseyen bir şirket olarak TEKYAZ, Türkiye’nin önde gelen eğitim teknolojisi etkinliği olan eğitim teknolojileri zirvesinde bu yıl da yerini aldı. Katılımcılarla eğitim sektöründeki yenilikçi yaklaşımları ve teknolojik gelişmeleri paylaşma fırsatı buldu.

SOLIDWORKS tarafından geliştirilen, 4-12 yaş arasındaki öğrencilerin kullanımına uygun olan, Apps for Kids yazılımını tanıttı. Öğrencilerin 3D düşünme becerilerini geliştirerek hayal güçlerini kullanarak farklı şekiller ve nesneler oluşturmalarını desteklemek için tasarlanan Apps For Kids ayrıca ücretsiz ve bulut tabanlı olması sayesinde öğrencilerin her yerden ve tüm cihazlardan ulaşabilecekleri bir STEM eğitim platformu haline geliyor. STEM, Science (Fen Bilimleri), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik), Mathematics (Matematik) kelimelerinin kısaltmasıdır. STEM, fen, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarının iç içe geçerek kullanıldığı, müfredatlar arası bir yaklaşımdır. STEM Eğitimi, öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik dersinde öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birlikte kullanmasını amaçlar.

TEKYAZ Genel Müdürü İlker Uludağ ile STEM Eğitim Sistemi Sunumu
TEKYAZ Genel Müdürü İlker Uludağ ile STEM Eğitim Sistemi Sunumu

TEKYAZ kendi fuar standında yeni teknoloji trendi olan metaverse evrenlerini tanıttı. Öğrencilerin çizdiği ve eğitim içerikleri ile oluşturulmuş metaverse evrenlerini fuara gelen ziyaretçilere deneyimleterek, eğitim ile nasıl entegre edilebileceği konusunda örnekler sundu.

TEKYAZ ile Metaverse Deneyimi
TEKYAZ ile Metaverse Deneyimi

TEKYAZ, Apps for Kids, BlocksCAD ve Metaverse gibi çözümleri kullanarak öğrencilere daha yaratıcı ve ilgi çekici bir öğrenme ortamı sunmayı amaçlamaktadır. Bu yaklaşım, öğrencilerin hayal güçlerini kullanarak orijinal tasarımlar oluşturmasına ve öğrenme sürecinde aktif bir rol almalarına yardımcı olur. Böylece, TEKYAZ, öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

BlocksCAD ve SOLIDWORKS Apps For Kids
BlocksCAD ve SOLIDWORKS Apps For Kids

BlocksCAD, İlkokul ve ortaokul öğrencilerinde kodlama ve matematik becerilerini artırmaya odaklanan blok tabanlı bir kodlama platformudur. Kullanması kolay bir ara yüze ve kendi eğitim içeriğine sahip olması BlocksCAD yazılımını 7- 14 yaş arasındaki öğrencilerin kolaylıkla kullanabilmesi için tasarlanmıştır.

BlockCAD ile ilgili daha detaylı bilgi için hazırlamış olduğumuz içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin