Flow Simulation Otomatik Mesh İyileştirme(Refinement)

0
778

Son güncelleme: 23.08.2023

Flow Simulation sıcaklık ve hızın en hızlı değiştiği bölgelerde akışı daha iyi yakalamak için meshi yani çözüm ağınızı otomatik olarak iyileştirebilirsiniz. Bu sayede daha hassas ve doğru sonuçlar almanız mümkün olacaktır. Yukarıdaki resimde akış hızının hızlı bir şekilde değiştiğinde otomatik mesh iyileştirme aktif olmadığı durum ile aktif olduğu durum gösterilmektedir.

Şimdi birlikte otomatik mesh iyileştirmesi nasıl yapılıyor inceleyelim.

 

hesaplama kontrol seçeneklerine girme

 

Otomatik mesh iyileştirme hesaplama kontrol seçenekleri içerisinden aktif edilmektedir.Hesaplama kontrol seçeneklerine girmek için girdi verilerinin üzerine sağ tıklayıp girebileceğimiz gibi en üst kısımdan çözümlenin altından da hesaplama kontrol seçeneklerine de  girebilirsiniz.

 

hesaplama kontrol seçenekleri ayarı
Daha sonra yukarıdaki resimdeki gibi bir ekran açılacak ve bu ekranda iyileştirme kısmının altından otomatik mesh iyileştirme ayarları yapılmaktadır. Şimdi yukarıdaki resmi birlikte inceleyelim.

Global tanım alanı düzeyi bizim sıcaklık ve hızın ani değiştiği akış hücrelerini X-Y-Z düzlemlerinde kaça böleceğini söylüyor. Düzey 2 seçer isek her düzlemde parçayı 4 dilime bölecektir yani bir hücreden 16 adet hücre oluşturacaktır.

Yaklaşık maksimum hücre sayısı programa kaç hücre sayısına kadar mesh iyileştirme yapacağımızı tanımladığımız alandır.

Flow Simulation’da birden fazla mesh iyileştirme stratejimiz bulunmaktadır. Ben bu blog yazısında kendimin kullandığı iterasyon sayısına göre periyodik iyileştirme seçeneğini anlatacağım. Yukarıdaki resme göre mesh boyutunun yeterliliği 100. iterasyonda kontrol edilmeye başlanacak ve gerek görülürse her 50 iterasyonda bir mesh hücreleri bölünecektir. Mesh iyileştirme sonucunda yakınsama olsa bile 40 iterasyon daha analiz çalışmaya devam edecektir.

Sizde Flow Simulation çalışmalarınızda mesh otomatik olarak iyileştirme daha hassas sonuçlar alabilirsiniz. Ayrıca Flow Simulation mesh ayarları ile ilgili daha önce yazmış olduğum blog yazısını inceleyebilirsiniz.

Flow Simulation hayla sahip olmadıysanız ürün sayfamızı inceleyebilir ve bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

SOLIDWORKS Flow Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin