SIMULIA Abaqus-Mesh Eleman Tipleri

0
909

Analiz yapılacak modelimize mesh tanımlaması yaparken kullanılan elemanların tipi, şekli, serbestlik derecesi vb. gibi özellikler önem arz etmektedir. SIMULIA Abaqus programı içinde çeşitli mesh eleman tipleri yer almaktadır.

Temel bazda kütüphane olarak Abaqus paketinde de olduğu üzere mesh eleman tipleri Standard ve Explicit olarak ayrılmaktadır.

SIMULIA Abaqus Mesh Eleman Tipleri
SIMULIA Abaqus Mesh Eleman Tipleri

Abaqus’te mesh ailesi olarak continuum, shell, membrane, rigid, beam, truss eleman çeşitleri yer almaktadır. Mesh yapısına ve meshte yer alan düğümlere(node) göre linear, quadratic olarak seçenek bulunmaktadır. Mesh elemanları burada Hex, Tet ve Wedge şeklinde yani çokgen, üçgen ve iki tipin birleşimi şeklinde model örülebilmektedir.

Abaqus Mesh Yapı Ailesi
Abaqus Mesh Yapı Ailesi

Ayrıca mesh yapıları entegrasyon şekline göre reduced veya full integration şeklinde ayrılabilmektedir.

Abaqus Mesh Entegrasyon ve Mertebe Tablosu
Abaqus Mesh Entegrasyon ve Mertebe Tablosu

Mesh elemanlar yapısına, şekline, türüne, node sayısına ve entegrasyon yapısına göre kodlandırma şeklinde isimlendirilmektedir. C3D4 mesh yapısı- Continuum 3D 4 Node isimlendirmesinin kısaltılması ile oluşturulmuştur. Aşağıdaki görselde de bazı mesh yapı ve isimlendirmeleri yer almaktadır.

Abaqus Mesh Eleman Şekil Tip ve İsimlendirmeleri
Abaqus Mesh Eleman Şekil Tip ve İsimlendirmeleri
Abaqus Eleman Tip ve İsimlendirmeler
Eleman Tip ve İsimlendirmeler

İlgili mesh eleman tipleri kullanıldıkları analiz tipine göre de tercih edilebilmektedir. Örneğin, viskoelastik malzeme analizlerinde ve bükülme gibi koşullarda hibrid eleman modelleri kullanılabilir.

Solid ve Shell Eleman Tipleri Genel ve Özel Kullanımı
Solid ve Shell Eleman Tipleri Genel ve Özel Kullanımı

SIMULIA Abaqus ile analiz gerçekleştirmek istediğiniz model üzerinde istenilen mesh yapılarını geniş yelpaze ve hesaplama şeklinde gerçekleştirebilirsiniz.

SIMULIA Abaqus yetenek ve özelliklerini incelemek için web sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin