Otomotiv Sektörüne Yönelik Süspansiyon Burç Analizi-Webinar

0
567

Son güncelleme: 24.08.2023

12.10.2022 tarihinde düzenlemiş olduğumuz webinarımızda SIMULIA Abaqus özellik ve yeteneklerinden bahsettik. Otomotiv sektöründe gerçekleştirilen analizlere ve hiperelastik malzeme teorisine değindik. Süspansiyon salıncak kauçuk burcunun burulma etkisini Explicit analiz ile gerçekleştirdik.

Sorulan Sorular

1-Yapılan testlerdeki amaç sadece gözlem mi yoksa SIMULIA üzerinden yapılan testlerin sonuçları belgelendirme işlemlerinde direkt olarak kullanılabiliyor mu?

Evet. İlgili numunelerin test verileri ve özellikleri doğru bir şekilde elde edildiyse SIMULIA Abaqus’e girilerek analiz gerçekleştirilebilir.

2-Kauçukta yer alan katkı maddeleri analizi ne kadar etkiler?

Söz konusu malzemede olan katkı maddeleri gerçekleştirilmek istenen analiz senaryosuna göre test edilerek karakteristik özellikleri belirlenmelidir. Bu sebeple analiz senaryosunu ve sonuçları etkileyecektir.

3-Sektördeki diğer analiz programlarına göre SIMULIA Abaqus artıları nelerdir?

SIMULIA Abaqus non-lineer (doğrusal olmayan) hesaplamalarda sektörün lideri konumdadır. Non-lineer çözücüsü oldukça iyi olup ekstrem problemleri çok hızlı şekilde çözebilmektedir. Dünya’daki tüm durumlar non-lineer olması sebebiyle gerçeğe en yakın analizler SIMULIA Abaqus ile gerçekleştirilebilir denilebilir.

SIMULIA Abaqus yetenek ve özelliklerini incelemek için web sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin