PDM Eklentisi Kayboldu

0
1599

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS PDM eklentisi kasadan alma-gönderme, iş akışı durumunu değiştirme, veri kartını görme gibi bir çok PDM fonksiyonunu hızlı bir şekilde SOLIDWORKS içerisinden gerçekleştirmemize olanak sağlayan bir eklentidir. Hem SOLIDWORKS PDM Standard hem de Professional için kullanılabilir. SOLIDWORKS PDM Eklentisi

Görev Panosu (Task Pane) alanında SOLIDWORKS PDM Eklentisi’ ni göremezseniz, sorunu gidermek için kontrol etmeniz gereken birkaç adım aşağıda belirtilmiştir.

PDM Eklentisi Nasıl Aktifleştirilir?

1) Eklentiler Penceresini kullanarak

SOLIDWORKS içerisinde yüklü olan eklentilere Seçeneklerin altından erişebilirsiniz. (Add-ins)

SOLIDWORKS Eklentiler penceresi

Görev alanında PDM eklentisini göremiyorsanız eklentiler penceresinden işareti kaldırılmış olabilir. Eklentiler penceresinden SOLIDWORKS PDM satırının solundaki ve sağındaki iki kutucuğu da işaretlemelisiniz.

Eklentiyi işaretleme

Not: Eklentiler penceresindeki Etkin eklentiler sütunu hizasındaki ilk kutucuk etkin SOLIDWORKS oturumu için açılacak eklentilerdir. Çalıştır sütunu hizasındaki ikinci kutucuk ise tüm oturumlarda eklentinin açık kalmasını sağlar. İstediğiniz eklentiyi aktif hale getirdiğiniz halde SOLIDWORKS’ ü yeniden başlattığınızda eklenti aktif olarak gelmiyor ise muhtemelen bu ikinci kutucuk işaretlenmemiştir.

2) PDM Eklentisini Yükleme

SOLIDWORKS Eklentiler penceresinde PDM eklenti satırı mevcut değilse PDM kurulumu esnasında eklenti seçeneği işaretlenmemiş olabilir. PDM İstemcisi kurulumunu değiştirerek bu eklentiyi kurabilirsiniz. 

-PDMClient Kurulum dosyası ile eklentiyi yükleme
  • Kurulum dosyası içerisindeki (SWPDMClient klasörü) setup.exe’yi çalıştırın.
  • İleri seçeneğini seçin. InstallShield Wizard
  • Değiştir seçeneğini seçin.program bakımı
  • PDM Lisans tipinizi seçin.
    PDM Ürün Tipi
  • PDM Ürün Türü olarak SOLIDWORKS PDM CAD Editor seçin. SOLIDWORKS PDM Eklentisi sadece bu ürün türü için geçerlidir.
    Ürün türünü
  • Eklentiler sekmesinden SOLIDWORKS Seçeneğini seçin.PDM Eklentisi
  • Yükle seçeneğine bastıktan sonra birkaç dakika içinde yükleme tamamlanacak ve SOLIDWORKS PDM Eklentisinin SOLIDWORKS Ekranına geldiğini göreceksiniz.
  • PDM Kurulumu SOLIDWORKS Setup.exe dosyası ile yapıldı ise kurulumu

Office programlarına PDM eklentisi eklemek isterseniz Office Programların PDM Eklentisini Manuel Eklemek adlı makalemizi okuyabilir ve PDM Eğitim videolarını ücretsiz izlemek için Tekyaz Platform‘a üye olabilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin