PDM’de Kullanıcı Şifresi Nasıl Değiştirilir?

0
1505

Son güncelleme: 24.08.2023

PDM eğitimi aldınız, PDM bilgisayarınıza kuruldu. Masaüstündeki PDM ikonuna tıkladınız kullanıcı adı ve şifre soruyor. Bu durumda nasıl PDM’e erişirsiniz? Veya kullanıcı şifrenizi değiştirmek istiyorsunuz nasıl bir yol izlersiniz?

Şifre Nasıl Değiştirilir?

PDM’de 2 farklı yolla kullanıcılar oluşturulur.

  • İlk yöntemde klasik yolla kullanıcılara sağ tıklanarak yeni kullanıcı seçeneği seçilir. Kullanıcı adı, tam ad, e-posta, parola gibi bilgiler girilerek kullanıcı oluşturulur. Kullanıcı adı dışındaki bilgiler daha sonra kullanıcı özelliklerine girilerek değiştirilebilir.

PDM kullanıcısı şifre işlemleri için ilk olarak PDM kullanıcı adınızı bilmeniz gerekir. Kullanıcı adınızı firmanızın PDM yöneticisine sorarak öğrenebilirsiniz. Kullanıcı adınızı öğrendiyseniz artık PDM’e giriş yapabilirsiniz. (Aksi belirtilmedikçe kullanıcılar şifre değiştirene kadar parola kullanmadan giriş yapabilirler)

Şifre belirleme veya değiştirme işlemi için ilk olarak bilgisayarınızın başlat menüsüne ‘Yönetim’ (Administration) yazarak PDM Yönetim Paneli’ne erişmeniz gerekmektedir. Parola değiştirme işlemleri bu panel aracılığı ile yapılır. Bu panelden ilgili kasaya tıklayarak kullanıcı adı ve parolanızı (parolanızı oluşturmadıysanız boş bırakabilirsiniz) girip kasa yönetim menülerini açabilirsiniz.

PDM Yönetim Paneli

Bu menüler içerisinde yapabileceğiniz işlemler kullanıcı düzeyinde, sınırlıdır. Şifre değişikliği için kullanıcılar menüsü açılır. Burada farklı bir yetki tanımlaması yapılamadıysa sadece kendi kullanıcınızı görebilir ve işlem yapabilirsiniz. Kullanıcı isminizin üzerine sağ tıklayarak ‘Parolayı Değiştir’ dediğinizde karşınıza parolayı değiştirme penceresi çıkacaktır. Burada yeni belirleyeceğiniz şifrenizi ilk iki satıra, mevcut şifrenizi ise son satıra (şifreniz önceden belirlenmediyse boş bırakınız) yazıp ‘Tamam’ diyerek şifrenizi değiştirebilirsiniz. Artık yeni şifrenizle PDM’e erişim sağlayabilirsiniz.

Parola Değiştirme Ekranı
  • Kullanıcı eklemede ikinci yöntem ise, Windows kullanıcı isimleri, SOLIDWORKS PDM Arşiv Sunucusu içerisinden eklenerek PDM kullanıcıları oluşturulabilir. Böylece PDM kullanıcı hesapları Windows kullanıcı hesapları ile entegre olduğundan PDM’e Windows kullanıcı hesabı ile giriş yapılır. Bu yolla açılmış hesapta şifre değişikliği işlemleri PDM yönetim panelinden yapılamaz. Değişiklik yapmaya çalışıldığında aşağıdaki uyarı belirir ve şifre değişiklik işlemleri Windows kullanıcı ayarlarından yapılması gerekir.
Şifre Uyarısı
Windows Kullanıcısı Şifre Değiştirme Uyarısı

Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

Şifrenizi unuttuysanız firmanızın PDM Yöneticisi (admin) ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. PDM Yöneticisi PDM Yönetim Paneli’ne giriş yaparak yukarıda belirtilen şekilde tüm kullanıcıların şifrelerini değiştirebilir.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Uzmanı Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin