Red Bull Uçuş Günü

0
746

Son güncelleme: 22.08.2023

Red Bull Uçuş Günü Nedir?

 Red Bull Uçuş Günü
Red Bull Uçuş Günü

İlk olarak 1992 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen Red Bull Uçuş Günü, gördüğü büyük ilgiden sonra tüm dünyaya yayıldı. Türkiye’ye ilk kez 2008’de Flugtag adıyla gelen Uçuş Günü, İstanbul’da en son 2019 yılında gerçekleştirildi. Kadıköy Caddebostan Sahili’nde gerçekleşen ve 200 bin insanı ağırlayan Red Bull Uçuş Günü, kısa bir aranın ardından bu sene TEKYAZ’ın da katılımı ile 14 Ağustos’ta Caddebostan Sahilinde düzenlenecek.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz: https://www.redbull.com/tr-tr/red-bull-ucus-gunu-duyuru

Tamamen 3DEXPERIENCE Platform kullanılarak tasarlanan aracın ilk önce hikayesine değinelim.

Konsept Ve Hikaye

Üç Böcek Bir Çiçek takım ismiyle başlanılan bu yolculukta projenin temel amacı ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerine karşı farkındalık oluşturmaktı. RedBull sahnesinde insan hayatında  kadınların ne kadar değerli olduğunu ve onlarsız hayatın nasıl aksayacağını anlatacak ayrıca kısa bir gösteri de yapılacaktır. Kadınların göklerde temsil edebilmesi için tasarımda babet ve melek kanadı kullanıldı. Ayrıca aracın alt bölümünü zarif bir babet olarak tasarlanıp  üst kısmına melek kanatları eklendi. Cinayete kurban giden kadınları, melek kanatları temsil edilmesi amaçlandı.

Tasarım

Tasarım ve üretim süreçlerinin tamamında 3DEXPERIENCE Platformda bulunan roller kullanıldı. Bu süreç içerisinde rollerin içindeki bir çok uygulama kullanılırken özellikle aracın tasarımında 3DEXPERIENCE Platformda yer alan dört temel tasarım uygulaması kullanıldı.

XShape

Uçuş aracının alt ve üst kısmında modellemesi zor olan yüzeyleri, babet ve melek kanadı yapılırken xShape ile organik modelleme kullanıldı.

XDesign

Uçuş aracının düzgün bir şekilde uçabilmesi için ilk önce parametrik tasarımlar yapıldı ve bir kanat profili oluşturuldu. Bunun için için ise 3DEXPERIENCE Platformda bulunan xDesign uygulaması kullanıldı.

XFrame

xFrame uygulaması ile de tasarlanan parçalar birbirine bağlandı ve pilotun güvenli uçuşunu sağlamak için karkas şase sistemleri tasarlandı.

XDefine

Son olarak tüm tasarım süreçleri tamamlandıktan sonra üretim yaptırılacak firmalara teknik ölçülendirmeleri tarif edebilmek, 3 boyutlu teknik resimler oluşturabilmek için xDefine uygulaması kullanıldı.

Bu sene TEKYAZ’ın da katılım göstereceği Red Bull Uçuş Gününe herkesi bekliyoruz.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz: https://www.tekyaz.com/redbull-2022/

 

3DEXPERIENCE Teknik Destek Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin