Renk Seçici Özelliği ile Modelinizi Hızlıca Renklendirin

0
404

SOLIDWORKS ile bir tasarımı oluştururken farklı gövde ve bileşenleri birbirinden ayırt edebilmek için renk atama işlemini uygulayabilirsiniz. Bu makalemizde de renk atama işlemi esnasında istediğimiz rengi hızlıca uygulama yöntemini inceleyeceğiz.

Aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi geometri seçimi ile istenilen standart veya özel renkler paletten seçilerek modele atanabilmektedir.

Renk Atama İşlemi
Renk Atama İşlemi

Bazı durumlarda istediğimiz veya talep edilen renk, palette yer almıyor olabilir. Bu rengin RAL kodunu veya RGB değerini belirlemek de zaman alabilir. İşte tam bu noktada SOLIDWORKS 2021 ile birlikte gelen Renk Seçici özelliği sayesinde dilediğiniz rengi uzun uğraşlara gerek kalmadan modelinize hızlıca uygulayabilirsiniz.

Renk Seçici aracını basılı tutarak farklı bir arayüz içerisinde istediğiniz renk üzerine sürükle/bırak yöntemi ile renk uygulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu araç sayesinde istediğiniz rengin RAL kodunu ve RGB değerini bulmaya vakit harcamadan hızlı bir şekilde parçalara , gövdelere ve yüzlere uygulayabilirsiniz!

Renk Seçici Aracının Uygulanması
Renk Seçici Aracının Uygulanması

SOLIDWORKS 2021 ile birlikte gelen Renk Seçici Aracının uygulanışı için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

 

Modellerinize renk ataması yaparken bilmeniz gerekenler için Parçalara Nasıl Renk Verilir? adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Ayrıca TekyazXpert ile birlikte modellerinize renk uygulama işleminin hızlıca yapılabildiğini ve bu renk kodunun özel özellik yönetiminize doğrudan eklendiğini biliyor muydunuz ? Detaylı bilgi için TekyazXpert – Renk Kataloğu adlı makalemize davetlisiniz!

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin