Revizyonu Ayarla Komutu İle Manuel Olarak Revizyonlarınızı Düzenleyin!

0
938

Son güncelleme: 23.08.2023

Revizyon değeri halihazırda belli olan dosyalarınızı PDM kasanızda güncellemek için iş akışından istediğiniz değere gelene kadar geçirmek zahmetli olabilir. Revizyonu ayarla (Set Revision) komutu sayesinde tek seferde ve hızlıca dosyalarınızın revizyonunu olması gerektiği şekilde ayarlayabilir ve hatta dilerseniz veri kartında yer alan Revizyon hanesini de güncelleyebilirsiniz.

Revizyonu Ayarla Komutu Yetkileri

Kullanıcıların bu işlemi gerçekleştirebilmesi için firmanın PDM yöneticisi tarafından aşağıda gösterilen Klasör ve Durum izinleri yetkileri verilmelidir.

Revizyonu ayarla yetkileri
Klasör İzinleri

Durum izinlerini vermeden önce komutun iş akışında hangi durumdaki dosyalar için geçerli olacağı belirlenmelidir. Bu örnekte onaylandı durumunda olan dosyaların revizyonu ayarlanacaktır.

durum izinleri
Durum İzinleri

Revizyonu Ayarla Komutunun Kullanımı

Komutu kullanabilmek için dosyalar kasaya gönderilmiş veiş akışında ilgili durumda revizyon şeması belirlenmiş olmalıdır (1 numara). Veri kartı güncellenecekse iş akışında hangi değişkene bağlı olacağı da belirlenmelidir. (2 numara)

İş akışı revizyon

Yukarıda belirtilen ön koşullar sağlandıktan sonra artık dosyanın revizyonu ayarlanmaya hazır hale gelmiştir. Manuel olarak revizyonu ayarlamak için dosyayı seçip ve Değiştir> Revizyonu Ayarla komutuna tıklanmalıdır.

revizyonu ayarla

Açılan pencerede revizyonu ayarlamak için açılır listeden istediğiniz değeri seçebilirsiniz (1 numara). Veri kartını da güncellemek için 2 numara ile gösterilmiş olan hane işaretlenmelidir.

revizyonu ayarla

Tamama tıkladığınızda, hem veri tabanındaki hem de veri kartındaki revizyon değeri seçmiş olduğunuz değer ile güncellenecektir.

veri kartı

Yapılan bu işlemi ayrıca dosyanın tarihçesinde de görüntülemek mümkündür.

tarihçe

Tasarım sürecinde Dosya ve Revizyon yönetimi hakkındaki sorunlar ve çözümleri için Online Eğitim kaydımızı ve  PDM hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için PDM Eğitim videolarını Tekyaz Platform‘a üye olarak ücretsiz izleyebilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin