Simulation Teknik Referans, Doğrulama Testleri ve Öğreticiler

0
352

Son güncelleme: 05.10.2023

Simulation, SOLIDWORKS CAD içine entegre olarak çalışan ve içinde pek çok analiz senaryoları gerçekleştirilebilen oldukça esnek, hızlı ve kolay bir sonlu eleman yöntemi kullanan analiz programıdır. Simulation, geçmişi oldukça eskiye dayanan bir analiz programı olmakta olup tarihi ve gelişimi hakkında detaylı bilgi için hazırladığımız makalemizi buradan inceleyebilirsiniz.

Simulation’ın sahip olduğu analiz senaryoları, arka planında yer alan teorik hesaplamaları ve kavramlar hakkında açıklamalı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Simulation, içinde teknik referansları, doğrulama ve NAFEMS testleri ve de öğreticileri ile birlikte gelmektedir. İlgili modülleri kullanarak program hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

SOLIDWORKS Simulation sekmesinde yer alan Yardım menüsüne girerek Öğreticiler, Doğrulama ve NAFEMS testleri, Teorik ve Başlangıç Giriş dökümanına ulaşabilirsiniz.

Simulation Yardım Menüsü İçerikler
Simulation Yardım Menüsü İçerikler

Simulation Öğreticileri, Simulation’ın tüm paketlerine istinaden içinde yer alan konularına göre eğitim örnekleri barındırmaktadır. İlgili eğitimler takip edilerek analiz senaryoları ve uygulanması hakkında detaylı bilgi alınabilmektedir. SOLIDWORKS Premium paketle gelen motion ve statik analizden başlayarak Simulation Standard, Simulation Professional ve Simulation Premium paket içeriklerine göre eğitim örnekleri yer almaktadır.

Simulation Öğreticileri-Tutorial
Simulation Öğreticileri-Tutorial

Simulation Doğrulama Problemleri içinde barındırmış olduğu farklı mühendislik hesaplamaları ile Simulation içinde gerçekleştirilen analiz sonuçlarını kıyaslayarak doğrulama (validation) testlerinin verilerini sunmaktadır.

Simulation Doğrulama Problemleri
Simulation Doğrulama Problemleri

Sonlu Eleman Yöntemi’ni kullanarak mühendislik hesaplamaları gerçekleştiren programların doğruluk ve güvenilirliğini test etmek amacıyla 1983 yılında NAFEMS (National Agency for Finite Element Methods and Standards) kurulmuştur. Mühendislik problemleri üzerinden NAFEMS’in uygulamış olduğu testler ile Simulation analiz hesaplamaları kıyaslanarak doğrulama verileri paylaşılmıştır. NAFEMS hakkında detaylı bilgi için hazırlamış olduğumuz makalemize buradan erişebilirsiniz.

Simulation NAFEMS Kıyaslamaları
Simulation NAFEMS Kıyaslamaları

Teorik döküman içinde Simulation’ın analiz senaryoları için arka planda kullanmış olduğu mühendislik hesaplama teknikleri paylaşılmıştır. Ayrıca Simulation’a Giriş Başlangıç dökümanında temel prensipler aktarılmıştır. Her iki döküman da PDF formatında sunulmuştur.

Simulation Teorik ve Başlangıç Giriş Dökümanı
Simulation Teorik ve Başlangıç Giriş Dökümanı

İlgili döküman ve referanslar ile Simulation yetenek, özellik ve kabiliyetleri detaylı bir şekilde açıklanarak kullanan tasarımcı ve mühendislere sunulmuştur.

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin