SIMULIA Abaqus Explicit – Coupled Eulerian Lagrangian Methodu ile Dişli Analizi

0
541

CEL analizlerinde yapı Lagrangian akışkan ise Eulerian yaklaşımları ile modellenir. Bu iki yaklaşımda etkileşim yüzeyi tanımlanmaması ve co-simulation kullanılmaması sadece Lagrangian ya da sadece Eulerian yaklaşıma göre avantaj sağlamaktadır.

Lagrangian ve Eulerian Mesh Teknikleri

Hareket halindeki bir trenin ortalama hızı iki şekilde hesaplanabilir, bir yol platform üzerinde sabit bir konumda kalmak ve trenin geçmesi için geçen süreyi kaydetmektir. Diğer bir yol ise trenle birlikte hareket etmek ve platform üzerindeki sabit konumlardan geçmek için geçen süreyi kaydetmektir. Bu iki yaklaşım tren için aynı ortalama hız değerini verir. İlk yaklaşım Eulerian modelini, ikincisi ise Lagrangian modelini göstermektedir.

 

Lagrangian ve Eulerian Mesh Kavramı
Lagrangian ve Eulerian Mesh Kavramı

Eulerian yöntemlerinde, mesh düğümleri uzayda sabittir ve malzeme elemanlar boyunca hareket eder. Yükleme altında, sadece malzeme deforme olur ve elemanlar deforme olmadan kalır. Bu nedenle, malzeme sınırı aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi eleman sınırı ile çakışmaz. Eulerian analizinde mesh rijit kaldığından, eleman kalitesi sorunları ortadan kalkar.

Eulerian Yöntemi
Eulerian Yöntemi

Geleneksel bir Lagrangian modelinde, mesh düğümleri malzemeye bağlıdır ve malzemedeki deformasyon mesh deformasyonuna da neden olur. Dolayısıyla, malzeme sınırı aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi her zaman eleman sınırı ile çakışacaktır. Bu formülasyon basit, uygulaması kolay ve hesaplama açısından daha az maliyetlidir.

Lagrangian Methodu
Lagrangian Methodu

Bu makalemizde Coupled Eulerian-Lagrangian (CEL) tekniğini kullanarak dişlilerin hareketi sırasında suyun davranışını incelenmiştir.

CEL yöntemi ile ilgili detaylı bilgi için daha önceden yayınladığımız SIMULIA Abaqus-Explicit Analiz Coupled Eulerian Lagrangian Methodu makalemizi inceleyebilirsiniz.

SIMULIA Abaqus üzerinde yapılan örnek çalışmayı inceleyebilirsiniz.

 

SIMULIA Abaqus yetenek ve özelliklerini incelemek için web sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

ELITE APPLICATION ENGINEER-SOLIDWORKS SIMULATION EXPERT- SOLIDWORKS BETA TESTER

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin