SIMULIA Abaqus Talaş Kaldırma-Explicit Analiz

0
692

SIMULIA Abaqus Explicit analizler ile talaş kaldırma işlemi gibi bileşenlerde oluşan yüksek deformasyon ve tahribat durumlarını gözlemleyebiliriz. Bu makalemizde talaş kaldırma işleminin analiz adımlarını nasıl oluşturduğumuza değindik.

Hasar teori modelleme tanımları yaparak gerçeğe uygun analizleri Abaqus programı içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Talaşlı imalatlarda örneklerini gördüğümüz talaş kaldırma işlemini, örnek kesici uç takımının iş parçası üzerinden talaş kaldırma işlemini Explicit analiz solver ile gerçekleştirdik. SOLIDWORKS programında tasarlanan iş parçası ve kesici takım ucu modelinin doğrudan eklenti sayesinde Abaqus programı içerisine aktarma işlemini yapabiliyoruz.

SOLIDWORKS Programı İçerisinde Abaqus Eklentisi
SOLIDWORKS Programı İçerisinde Abaqus Eklentisi

 

Johnson Cook malzeme modeli malzemelerin elasto-plastik davranışlarını incelemek için kullanılır. Model çalışmasında kullanılan Johnson Cook Modelinin teorik formülasyonları şu şekildedir;

Johnson Cook Malzeme Modeli
Johnson Cook Malzeme Modeli
Johnson Cook Hasar Malzeme Modeli
Johnson Cook Hasar Malzeme Modeli

Çarpma, düşme, devrilme, balistik ve penetrasyon analizleri explicit çözüm metodu ile gerçekleştirilmektedir. Bu analizler kısa zaman adımlarında çok yüksek hızlarda gerçekleşen ayrılma, yırtılma, penetrasyon gibi davranışların göründüğü durumlarda tercih edilmektedir. Bu çalışmada iş parçasında oluşan talaş kaldırma işlemi Dinamik Explicit analiz ile gerçekleştirilmiştir.

SIMULIA Abaqus üzerinde yapılan örnek çalışmayı inceleyebilirsiniz.

SIMULIA Abaqus yetenek ve özellikleri için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : Muhammad Azeem Aslam et al 2020 J. Phys.: Conf. Ser. 1707 012008

ELITE APPLICATION ENGINEER-SOLIDWORKS SIMULATION EXPERT- SOLIDWORKS BETA TESTER

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin