Son güncelleme: 22.08.2023

SOLIDWORKS 2022 SP0, 23 Kasım 2021 tarihi itibariyle yayınlandı. Günlük kullanımınızda size zaman kazandıracak birçok iyileştirme içeren yenilikleri aşağıdaki videolardan keşfedebilirsiniz.

1SOLIDWORKS 2022 Kullanıcı Deneyimi

Sık kullandığınız komutları fare imlecinin ucuna getiren S kısayol menüsüne eklenen komut arama özelliği ile istediğiniz komuta hızlıca erişebileceksiniz. Yeni koordinat sistemi ile koordinat ve açı değerleri belirterek koordinat atayabilir ve koordinat sistemini düzlem, eksen, nokta gibi referans şeklinde kullanabilirsiniz. Ayrıca arayüzdeki bazı görsel değiştirmeler ve ek açıklamalar ile SOLIDWORKS’ü kullanmak daha kolay.

2Modelleme Yenilikleri

SOLIDWORKS 2022 ile mesh model üzerinde kolayca değişiklik yapabileceksiniz. Çift yönlü draft sayesinde iki kez draft uygulamanıza gerek kalmayacak. Yeni saplama sihirbazı, silindir geometriler üzerine uygulayacağınız diş işlemlerini kolaylaştıracak. Konfigürasyona özel özelliklerin daha hızlı ve pratik bir şekilde düzenleyebileceksiniz. Profil yapı sistemi ve sac metal geliştirmeleri, SOLIDWORKS 2022 ile parça tasarımında daha kontrollü ve hızlı olmanızı sağlayacak.

3Montaj Yenilikleri

SOLIDWORKS 2022 ile Büyük Tasarım Gözden Geçirme modu (Large Design Review Mode) eklenen yeni özelliklerle artık çok daha kullanışlı bir hale getirildi. Bileşen taşıma triadı ekranda gözükmeyen bileşenleri hızlıca konumlandırmanıza yardımcı olacak. Yeni Konfigürasyon tablosu özelliği ile tasarım tabloları için excel kullanmanıza gerek kalmayacak. Her zaman malzeme listesinin dışında bırakmak istediğiniz parçalar için ilgili ayarı parça içinden yapabileceksiniz.

4Teknik Resim Yenilikleri

Kompleks teknik resimleri hızlı bir şekilde açıp güncellemenizi sağlayan Detaylandırma Modu’nda (Detailing Mode) SOLIDWORKS 2022 ile delik tabloları ve standart teknik resim görünümleri ekleyebilirsiniz. Radyus ve çap ölçülendirmeleriniz için yeni bir açılır pencereyle istediğiniz zaman daha kolay değişiklik yapabileceksiniz. Yeni simetrik doğrusal çap ölçüsü ile silindirik parçalarınızda daha yalın ve anlaşılır şekillerde ölçü ekleyebileceksiniz. Profil kesim listelerini montaj malzeme listesi içerisinde getirirken artık tüm malzeme listesi modlarını kullanabilir, profillerin sanki bir parçaymış gibi malzeme listesinde gözükmesini sağlayabilirsiniz.

5Veri Alış Verişi (Import / Export)

Mimari programlar ile veri alışverişi yapmanızı sağlayan IFC formatı içerisinde birçok mimari detay içermekte ve bu sebeple montaj performansını olumsuz etkilemektedir. SOLIDWORKS 2022 ile IFC dosyalarını içeri aktarırken içeriğindeki unsurları ayrı ayrı seçebilir ve istemediğiniz detayları aktarım dışı bırakabilirsiniz. Parça dosyasından DXF/DWG dışa aktarmalarda renkli çizimlerinizi renkleri ile birlikte aktarabilir, destekleyen tezgahlarda bu renkleri kullanabilirsiniz.

6Grafik Performansı

SOLIDWORKS 2022 ile parçada yapılan görünüm değişiklikleri montajı hafif modda açtığınızda anında yansıyacaktır. 3B Kaplama özelliği artık hem daha hızlı hesaplama yapıyor hem de daha hassas çözünürlüklere ulaşılabilmekte. Kozmetik diş görünümü artık daha modern bir görünüme sahip. SOLIDWORKS 2022, modelleri döndürüp, uzaklaşıp yakınlaşırken sağladığı grafik performansı ile önceki sürümlerden %11 daha hızlı.

7Kurulum Yönetim Araçları

Yeni uzak kurulum ve sıkıştırılmış kurulum seçenekleri sayesinde ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilebilir imaj kurulumu yapabilirsiniz. Ayrıca arayüz seçeneklerindeki iyileştirmeler ve yeni PDM kurulum seçenekleriyle SOLIDWORKS kurulumlarınızı dilediğiniz kişiye en hızlı iletilecek şekilde tamamlayabilirsiniz.

8SOLIDWORKS PDM 2022 Yenilikleri

Yeni kullanıcı durumları sayesinde firma içindeki iletişiminizi güçlendirebilirsiniz. Önizleme sekmesindeki tam entegre edrawings ile modellerinizi daha detaylı inceleyecek ve daha fazla bilgi edinebileceksiniz. Yönetim paneli ve web arayüzü üzerindeki bir çok geliştirmeyle birlikte PDM’i daha esnek kullanabileceksiniz.

9SOLIDWORKS Visualize 2022 Yenilikleri

2022 sürümü ile gelen kamera perspektif eşleştirme sayesinde modelleriniz arka plan resimlerine tam uyum sağlayacak. Yeni Gölge yakalayıcı özelliği sayesinde modelinizin gölgelerini ortama göre daha gerçekçi yapabileceksiniz. Dağınık çoğaltma (Scatter pattern) özelliği rasgele çoğaltmalar yapmanızı kolaylaştıracak. Ayrıca animasyona gelen bir çok yenilik ile çok daha efektif çalışabileceksiniz.

10Simulation – Analiz Yenilikleri

SOLIDWORKS Simulation 2022 ile gelen yeni bağlantı elemanı sayesinde analiz içerisine dahil edeceğiniz parça sayısını doğrudan azaltıp çözme süreyi kısaltırken doğruluktan da ödün vermemiş olacaksınız. Yapılan performans optimizasyonu sayesinde mesh oluşturma süresi kısalırken analizi çözme süresini de %25 oranında iyileştirebilirsiniz.

11Flow Simulation – Akış Analizi Yenilikleri

SOLIDWORKS Flow Simulation 2022, farklı analiz projelerindeki sonuçları yeni grafik yetenekleriyle kolayca değerlendirmenize olanak sunuyor. Geliştirilmiş akı grafiği, elektriksel gücün zamana bağlı nasıl değiştiğine dair derinlemesine bilgi elde etmenizi sağlar. Bu sayede zaman alan analiz sonuçlarını değerlendirme süresini kısaltabilirsiniz.

12Plastics Yenilikleri

Plastik akış analizlerinin en önemli kısımlarından olan malzeme veri tabanı, SOLIDWORKS Plastics 2022 ile yenilenmiş ve binlerce malzeme eklenmiştir. Ayrıca yüksek doğrulukta analizler yapabilmek ve analiz çözüm sürelerini azaltabilmek için ek birçok işlevsel araç getirilmiştir.

13Electrical Yenilikleri

SOLIDWORKS Electrical 2022 ile aradığınız bir çok elektrik komponentine hızlıca erişebilecek ve tasarımlarınızı daha hızlı bir şekilde tamamlayabileceksiniz. Electrical Content Portal (ECP) electrical içerisine entegre edilmiştir. Bu sayede istediğiniz electrical ürününe arama yaparak hızlıca ulaşabilirsiniz.

14Routing Yenilikleri

Routing SOLIDWORKS 2022 ile dışarıdan alınan parçaların üzerinde Cpoint tanımlama yeteneklerinin gelişmesi ile zamandan tasarruf sağlayacaksınız. Ayrıca yeni kablo koruma konnektörü olan arkalık (backshell) routing kütüphanesi içerisinde bulunuyor ve tüm routing özelliklerini destekliyor.

15Manage Yenilikleri

SOLIDWORKS Manage 2022 versiyonu ile gelen iyileştirmeler sayesinde verimliliğinizi ve işbirliğinizi bir üst seviyeye çıkarabileceksiniz. Yenilikler ile malzeme listesi verilerini verimli ve kontrollü bir web bağlantısı üzerinden harici kullanıcılarla paylaşarak kolayca geri bildirim alabilirsiniz. Microsoft Office entegrasyonu, en çok kullanılan CAD harici belgelerle daha verimli bir şekilde çalışmanızı sağlayacaktır. Yeni SOLIDWORKS Görev Bölmesi entegrasyonu sayesinde doğrudan CAD içerisinde daha fazlasını yapabilirsiniz.

 

SOLIDWORKS Teknik Destek Müdürü Sertifikalar: CSWE - Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin