Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS 2021 SP0  5 Ekim 2020 tarihinde yayınlandı. 2021 Versiyonu ile Performansa ağırlık veren SOLIDWORKS’ ün bu sene öne çıkan yenilikleri aşağıdaki listede görebilirsiniz.

1 Teknik Resim Performansı

Büyük montaj teknik resimlerinde çalışırken görünümlere yakınlaşmak ekranı kaydırmak uzaklaşmak gibi işlemler hayati önem taşımaktadır. SOLIDWORKS 2021 ile birlikte Detaylar modunda da Gelişmiş Grafik Performansı seçeneği aktif şekilde kullanılmaktadır. Bu sayede SOLIDWORKS 2021 teknik resimdeki yakınlaştırma uzaklaştırma ekranı kaydırma gibi işlemler çok daha hızlı.

2 Montaj Performansı

SOLIDWORKS 2021 montajlarınızı daha hızlı açabilmek ve daha verimli çalışabilmek için bir çok yenilikle birlikte gelmektedir. Hem çözümlenmiş hem de hafif modda açılan montajlar için açılma süreleri SOLIDWORKS 2021’de iyileştirilmiştir. Hafif modda açtığınız montajlar artık genişlettiğinizde otomatik olarak çözümlenmektedir. Konfigürasyon geçişleri de önemli derecede çok daha hızlı.

3 Sac Kenar Flanşı

SOLIDWORKS 2021 ile birlikte büküm alanı gibi yerlere kenar flanşı ekleyebilirsiniz. Kenar flanşı komutu artık teğet devam eden yollar üzerinde de tamamlanabilmektedir. Bu teğet yollar veya büküm noktaları farklı eksenlerde de olabilir.

4 Renk Seçici

SOLIDWORKS 2021 ile gelen araç sayesinde istediğiniz rengi sadece üzerine sürükleyerek o rengi renk paletine alabilirsiniz. Böylece parçanıza, unsurlarınıza, yüzlerinize renk uygulayarak görünüm düzenlerken o rengin RAL kodu gibi RGB değerleri gibi kodlarla vakit kaybetmeyeceksiniz.

5 Özel Özelliklerde Denklem

Özel özellikler parça veya montajlarınızda bilgileri saklamak için en doğru yoldur. Özel özellik içerisinde bazen formül kullanarak istenilen bir değer ile matematiksel bir işlem yaptırmak gerekebiliyor. SOLIDWORKS 2021 ile birlikte denklemler özel özelliklerde desteklenmektedir.

6 Teknik Resim Detaylar Modu İyileştirmeleri

SOLIDWORKS 2020 ile birlikte gelen Teknik resim detaylar modu teknik resimlerinizi saniyeler içerisinde açmanızı sağlamaktaydı. SOLIDWORKS 2021 ile birlikte Detaylar Modunda performans artışıyla beraberinde bir çok yenilik getirildi. Artık notları düzenleyebilir ölçülendirmeler üzerinde daha çok kontrol sahibi olabilirsiniz. Ayrıca ordinat ölçülendirme ekleme, detay görünüm ekleme gibi bir çok yeni özellikte artık detaylar modunda destekleniyor.

7 Engelleme Algılaması Sonuç Kaydetme

Engelleme Algılaması tasarımınızdaki iç içe geçmeleri bulan güçlü bir araçtır. SOLIDWORKS 2021 artık bu engellemeleri rapor halinde dışarıya excel şeklinde kaydetmenize imkan tanımaktadır.

8 Silüet Defeature Geliştirmeleri

Silüet Defeature özelliği SOLDWORKS 2019 ile birlikte gelmişti. Bu özellik sayesinde montajlarda basitleştirilmiş versiyonlar oluşturabiliyordunuz. SOLIDWORKS 2021 ile birlikte gelen basitleştirilmiş versiyonu konfigürasyon olarak kaydetme seçeneği Silüet Defeature uygulanmış versiyonun kullanımını kolaylaştırıyor.

9 Simulation Yeni Temas Terminolojisi ve Performans

SOLIDWORKS Simülasyon 2021 ile birlikte artık mesh hesaplama çok daha hızlı. Çünkü artık Eğrilik Temelli Mesh (Blended Curvature-based Mesh) tipi için çoklu çekirdek desteği gelmektedir. Ayrıca temas setlerinin isimlerinin değişmesiyle beraber artık tüm temas setlerinde boşluk değeri girebiliyorsunuz.

10 PDM Treehouse Görünümü

SOLIDWORKS PDM Profesyonel 2021 ile birlikte içerir ve kullanılan yerler sekmelerinde Treehouse görünümü mevcuttur. Bu treehouse görünümü pdf olarak yazdırabilir veya önizlemeleriyle beraber excel olarak kaydedebilirsiniz.

 

SOLIDWORKS Elite Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE - Elite Application Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin