SOLIDWORKS 2023 ile Montajlarınızı Hafif Mod Hızında Çözümlenmiş Olarak Açın

0
466

Son güncelleme: 02.04.2024

SOLIDWORKS 2022 ve öncesi sürümlerde montajlar 500 parça (varsayılan değer) sonrasında otomatik olarak Hafif Modda açılmaktadır. Bu şekilde montajları daha hızlı bir şekilde açabilir ve daha hızlı çalışabilirsiniz. Hafif modda çalışırken parçaların unsurları gizlenmektedir. Bu sayede montaj açılma hızı artmaktadır. SOLIDWORKS kullanıcıları bazı nedenlerle büyük montajlarda çalışırken Çözümlenmiş Mod’u tercih edebiliyor.

SOLIDWORKS 2022 ile 2023 arasındaki Sistem Seçenekleri farkı
SOLIDWORKS 2022 ile 2023 arasındaki Sistem Seçenekleri farkı

SOLIDWORKS 2023 ile birlikte gelen Çözümlenmiş modu otomatik olarak optimize et, hafif modu gizle seçeneği Hafif Mod’u gizler sadece Çözümlenmiş Mod ve Büyük Tasarım Gözden Geçirme modunu kullanabilirsiniz. SOLIDWORKS 2023 ilk yüklendiğinde Çözümlenmiş ve hafif modları manuel olarak yönet seçeneği aktif olarak gelmektedir.

Çözümlenmiş modu otomatik olarak optimize et, hafif modu gizle
Çözümlenmiş modu otomatik olarak optimize et, hafif modu gizle seçeneği aktifken Mod bölümü

SOLIDWORKS 2023 bu seçenek ile birlikte çözümlenmiş modu optimize ederek büyük montaj ayarlarını kullanır. Hafif mod gibi parçaları hafif yüklemez parçaların unsurlarına doğrudan ulaşabilirsiniz. Bu şekilde montaj açıldığında da Hafif Mod’a yakın açılma süreleri ile açılmaktadır. Açılma süreleri ile ilgili karşılaştırma için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

 

 


Çözümlenmiş modu otomatik olarak optimize et, hafif modu gizle seçeneği SOLIDWORKS 2024 SP1  öncesinde SOLIDWORKS PDM eklentisi aktif olduğunda devre dışı kalmaktadır.


 

SOLIDWORKS Elite Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE - Elite Application Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin