SOLIDWORKS 2023 için Donanım Gereksinimleri

0
5235

Son güncelleme: 21.08.2023

Üreticiler ve tasarımcılar için nihai beklentiler genellikle aynıdır: Ürünlerini daha uygun maliyetle daha güçlü hale getirerek talebi yükseltmek. Ürün geliştirme için gerekli olan tasarım, geliştirme, test, analiz ve imalat sürecinde birçok mühendis SOLIDWORKS yazılımlarını tercih ediyor.

SOLIDWORKS 2023 yazılımının stabil ve yüksek performansta çalışabilmesi için sisteminizi minimum sistem gereksinimlerine göre optimize ederek, gecikmelere ve istenmeyen kesintilere engel olabilirsiniz.

SOLIDWORKS 2023 için Öneriler

İşlemci:

SOLIDWORKS’teki genel modelleme görevlerini çalıştırmak için çok çekirdekli işlemciler yerine, tek çekirdek performansı en iyi olan işlemci modelleri önerilir. Çünkü işlemci saat hızı, yani tek çekirdek performansı, işlemci çekirdeği sayısından daha önemlidir.

SOLIDWORKS 2023 için, tek çekirdek saat hızı 3.5 GHz ve üzeri olan işlemciler önerilmektedir.

İşletim sistemi:

  • Windows 10 64-bit
  • Windows 11, 64-bit

Hafıza (RAM): 

SOLIDWORKS 2023 için minimum RAM gereksinimi 16 GB olmalıdır.

Daha büyük modeller ve simülasyon çalışmaları gibi ek yazılımlar için daha fazla bellek gerektirebilir.

Basitçe hesaplamak için, SOLIDWORKS’ün kendisi yaklaşık 5 GB ram kullanır. Ek olarak çalıştığınız en büyük montaj boyutunu 20 ile çarparak, üzerine SOLIDWORKS için ayırdığımız +5 GB ekleyerek hesaplayabiliriz.

Örnek Tablo:

Sabit Sürücü:

SSD sürücüler, Aç/Kaydet görevleri için standart bir sabit disk sürücüsüne (HDD) göre 10 kat daha hızlı performans sağlayabilir. Bu nedenle optimum performans için SSD sürücü ve en az 20GB boş alan önerilir.

Ekran Kartı:

SOLIDWORKS tarafından sertifikayla onaylanmış veya desteklenen ürünleri içeren temelde iki ürün grubu vardır: NVIDIA Quadro ve AMD FirePro.

Sertifikalı: SOLIDWORKS’ün grafik kartını belirlenen Windows ve SOLIDWORKS sürümleri ile test ettiğini gösterir.

Sertifikalı Grafik Kartları için tıklayınız.

Desteği devam eden: Eski nesil sertifika testine tabi tutulmamış grafik kartlarının SOLIDWORKS tarafından resmi olarak desteklenmeye devam ettiğini gösterir.

Sertifikasız ama desteği devam eden Grafik Kartları için tıklayınız.

SOLIDWORKS 2023 Sürümü için önerilen ekran kartları;

SOLIDWORKS için En İyi Monitörler

SOLIDWORKS gibi 3B CAD yazılımları kullanıyorsanız tasarım çalışmalarınızda görüntü kalitesinin önemli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bu nedenle, monitörünüzün boyutu ve çözünürlük kalitesi, dijital çalışma alanınızda çalışmanın etkinliğini ve verimliliğini etkileyebilir.

Çoklu görevlere yardımcı olması ve üretkenliğini artırması için birden fazla monitörü yan yana kullanmak yerine 4K monitörler, daha geniş bir çalışma alanı sağlamak için mümkün olan sınırları zorluyor. Ayrıca eğme, pivot, döndürme ve yükseklik ayarlama özellikleriyle ideal izleme pozisyonunuzu bulabilirsiniz. Tüm bunların dışında TÜV Göz Rahatlığı Sertifikası bu ekranların gözlerinizi yormamasını garanti altına alır ve size ihtiyaç duyduğunuz konforu sunar.

SOLIDWORKS 2023 Yenilikleri

Ürün geliştirme sürecini kolaylaştıran, kısaltan ve mümkün olan en yüksek performansı sağlayarak kaliteli tasarımlar üretmenize yardımcı olan SOLIDWORKS’ün 2023’te gelen yeniliklerini anlattığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Uzmanlarımızla İletişime Geçin

SOLIDWORKS çözümleri ve SOLIDWORKS için gerekli donanım ihtiyaçları konusunda size en doğru yönlendirmeyi yapabilecek uzmanlarımızla hemen iletişime geçebilirsiniz.

SOLIDWORKS çözümleri için iletişime geçin

Donanım ihtiyaçları için iletişime geçin

Güncel iş istasyonu kampanyasından faydalanmak için sayfamızı ziyaret edin.

İş istasyonları ve donanım ürünleri hakkında detaylı bilgi almak için ziyaret edin:
Donanım Satış Uzmanı (Hardware Sales Specialist)

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin