SOLIDWORKS Arayüzde Dil Değiştirme

0
2915

SOLIDWORKS üzerinde çalışırken kullanıcıların konforlu çalışması önem arz etmektedir. SOLIDWORKS’ü bilgisayarınıza ilk yüklediğinizde varsayılan olarak İngilizce ve Türkçe dil paketleri otomatik olarak yüklenmektedir. Bunun dışında farklı dil paketlerini yüklemeniz de mümkündür.

Öncelikle Türkçe veya İngilizce dil paketleriniz yüklü ise program içerisinden Sistem Seçenekleri > Genel sekmesinde gelerek İngilizce menü kullan ve İngilizce unsur ve dosya isimlerini kullan seçeneklerini aktif veya pasif ederek program içerisinde Türkçe-İngilizce dil değişiminizi sağlayabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra SOLIDWORKS ü kapatıp açmanız yeterli olacaktır.

SOLIDWORKS Sistem Seçenekleri
SOLIDWORKS Sistem Seçenekleri
SOLIDWORKS Part Şablonu
SOLIDWORKS Part Şablonu

SOLIDWORKS arayüzünde Türkçe-İngilizce dil değişimlerinizi yaptığınızda kimi zaman unsur ağacınızda bazı bilgilerin değişmediğini gözlemleyebilirsiniz. Bunun sebebi sizlerin halihazırda kullanmakta olduğunuz şablonlarınızdan kaynaklanmaktadır. (Resimde görüldüğü gibi, SOLIDWORKS dili Türkçe dilinden İngilizce diline çevrildi fakat şablon Türkçe olduğu için şablon ayarları değişmedi. Bu durumla İngilizce dilinden Türkçe diline çevrildiğinde de karşılaşılabilir.) Şablonlar hakkında makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

SOLIDWORKS’ü bilgisayarınıza ilk yüklediğinizde varsayılan olarak İngilizce ve Türkçe dil paketleri otomatik olarak yüklenmektedir. Bunların dışında farklı bir dil paketi yüklemek için ise;

Programlar ve Özellikler ekranı
Programlar ve Özellikler ekranı

Denetim Masası > Programlar ve özellikler kısmından SOLIDWORKS programına sağ tık yaparak Değiştir seçeneğine tıklıyoruz.

SOLIDWORKS Kurulum Yöneticisi
SOLIDWORKS Kurulum Yöneticisi

Açılan pencerede Kurulumunuzu değiştirin diyerek 2 kere ileriye tıklıyoruz.

SOLIDWORKS Kurulum Yöneticisi - Ürün Seçimi
SOLIDWORKS Kurulum Yöneticisi – Ürün Seçimi

Daha sonrasında Ürün Seçimi penceresinde SOLIDWORKS Dilleri içerisinden indirmek istediğimiz dil seçeneğini seçiyoruz ve ileri diyerek indirme işlemini gerçekleştiriyoruz. (Burada örnek olması açısından Almanca dil paketini yükleme işlemini gerçekleştirilmektedir.)

Dil Paketinin Dosya Konumu
Dil Paketinin Dosya Konumu

Yükleme işleminden sonra C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang konumuna giderek, english isimli klasörün ismini değiştiriyoruz (english_old) ve ardından yeni eklemiş olduğumuz dil paketinin (german) ismini english olarak değiştiriyoruz.

SOLIDWORKS ü farklı bir dilde kullanmak için bu adımları takip ederek istediğiniz dil paketini yükleyebilir ve kullanabilirsiniz.

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin