SOLIDWORKS İle Çizilen Parçalara Box Nasıl Atılır? Raporda Nasıl Gösterilir ?

0
670

Son güncelleme: 22.08.2023

SWOOD Design, SOLIDWORKS ile çizilen parçaları tanımaz ve bir panel olarak görmez. SWOOD Design ise tanımadığı parçaları referans olarak görmez, dolayısı ile SOLIDWORKS ile çizilen parçalara doğrudan box atılamamaktadır. SWOOD Design’ a parçayı tanıtmak için tek yapmamız gereken, parçaya SWOOD Material kütüphanesinden bir malzeme seçip atmak olacaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra artık box atabiliriz, SWOOD Design parçayı bir panel olarak kabul edecektir. Edit panel komutunun kullanımı ile ilgili bilgi için Edit Panel Komutu adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Parçayı raporda gösterebilmek ve ölçülerini doğru verebilmesini sağlamak için, Edit Panel menüsü içinde bazı ayarları düzenlememiz gerekmektedir.

Edit Panel Menüsü
Edit Panel Menüsü

Parçanın üzerine sol tıklayıp Edit Panel dedikten sonra, panelin üzerinde desen yönü yanlış eksen’ de geliyorsa, yapmamız gereken; Edit Panel menüsünde panel yazan kısımdan desen yönünün eksenini değiştirmek olacaktır. Bunu deneme yanılma yöntemi ile bulabiliriz, eğer eksen yatay panelde yatay olarak geliyorsa, dikey panelde de dikey olarak geliyorsa doğru eksene atama yaptığımız anlamına gelmektedir.

Bu düzenlemeyi yaptıktan sonra dilediğiniz gibi desen yönünü değiştirebilirsiniz. Bu düzenleme olmadığı takdirde; SWOOD Design raporunda uzunluk, genişlik, derinlik ölçüleri birbiri ile karışmış şekilde gelecektir.

SWOOD Design Desen Yönü Yerleşimi
SWOOD Design Desen Yönü Yerleşimi-Dikey

SWOOD Design Desen Yönü Yerleşimi
SWOOD Design Desen Yönü Yerleşimi-Yatay

SWOOD Design ile ilgili diğer yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

SWOOD ile ilgili olarak detaylı bilgi için web sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin