SOLIDWORKS Simulation Malzeme Web Portalı

0
939

Son güncelleme: 23.08.2023

Sonlu eleman programlarında ürününüzü test etmeye kalktığınızda test sonuçlarının gerçek davranışlarını iyi bir şekilde yansıtması için malzeme özelliklerini doğru bir şekilde bulmanız gerekmektedir. Karşımıza sıklıkla şu soru çıkar ” Nerede bulabilirim ?”

SOLIDWORKS her kullancıya oldukça kapsamlı önceden tanımlanmış malzeme listesi sunar. Bu malzeme tanımlamalarını hem analiz hemde tasarım aşamasında kolayca kullanabilirsiniz. Malzeme kütüphanesi, tasarım ve simülasyon için ortaktır, bu nedenle kullanıcıların, tasarım sürecinde tamamlandıktan sonra simülasyonda ki malzeme özelliklerini yeniden tanımlamaları gerekmez. Otomatik olarak analiz etütünede gelir.

Metals Handbook Desk Edition (2nd Edition), ASM International”.
Malzemeler için Metals Handbook Desk Edition (2nd Edition), ASM International referans alınmıştır.

Varsayılan malzeme kütüphanesinde aradığınız malzemeyi bulamadığınızda endişelenmenize gerek yok. SOLIDWORKS Materials Web Portalında aradığınız malzemeyi bulabilirsiniz. SOLIDWORKS Materials Web portalına ulaşmak için minimum SOLIDWORKS Simulation Professional’a sahip olmanız ve abonelikli müşterimiz olmanız gerekmektedir.

SOLIDWORKS Malzeme Web Portalı Nedir ?

SOLIDWORKS Malzeme Web Portalı, Matereality LLC tarafından desteklenen harici bir malzeme veritabanıdır. Matereality LLC tarafından test edilmiş ve çeşitli satıcıları bağımsız kurumlar tarafından yayınlanmış araştırmalar ve kataloglar aracılığıyla doğrulanmıştır; veritabanı içersinde simülasyon çalışmasının türüne ve malzemenin modeline göre arama yapabilirsiniz. Bu portal ile doğrusal olmayan malzemelerin (gerilme-gerinim eğrisi) ve çeşitli malzemelerin yorulma eğrilerini (SN eğrisi) bulabilirsiniz.

SOLIDWORKS Malzeme Web Portalı İle Malzeme İmport Etme

Sizde web portalı sayesinde bulamadığınız malzemeleri artık kolayca bulabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için tıklayınız.

 

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin