Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS PDM 2019 ile beraber gelen geliştirmeler ile artık SOLIDWORKS dosyalarının tüm konfigürasyonlarını ön izleme penceresinden açmak mümkündür.

2018 ve daha önceki sürümlerde sadece son aktif konfigürasyon ön izleme ile açılabilmekteydi. SOLIDWORKS dosyalarının konfigürasyonlarını eDrawings ile açmak için dosyalar eDrawings formatında özel olarak kaydedilmek zorundaydı.

SOLIDWORKS PDM 2019 bizlere SOLIDWORKS dosya uzantılarının konfigürasyonlarını eDrawings ile açarak veya PDM ön izleme sekmesine göz atarak açabilmemize imkan tanıyor. Aynı şekilde teknik resimlerin tüm sayfalarını ön izleme penceresinde görmek mümkündür.

Bu yeniliğin avantajından nasıl yararlanabilirsiniz?

Konfigürasyon desteğini kullanabilmek için SOLIDWORKS PDM ve eDrawings kurulumlarını 2019 sürümüne yükseltmeniz gerecektir.

SOLIDWORKS dosyalarındaki konfigürasyonlar otomatik olarak ön izleme penceresinde aktif olmayacaktır!

Dosyanın hazırlanması

  1. Dosyanızı SOLIDWORKS 2018 veya 2019 sürümü ile açınız.
  2. SOLIDWORKS içerisinden konfigürasyon yöneticisine gidiniz ve ön izlemesini göstermek istediğiniz konfigürasyonlara sağ tıklayıp aşağıdaki seçeneği aktif hale getiriniz.
    1. SOLIDWORKS 2018 kullanıyorsanız “Büyük Tasarım Gözden Geçirme İşareti” (Add Large Design Review Mark)
    2. SOLIDWORKS 2019 kullanıyorsanız “Görüntü Veri İşareti Ekle” (Add Display Data Mark)

Dosyanızı bu şekilde kaydedip kasaya gönderdikten sonra konfigürasyonlarını PDM ön izleme sekmesinde görebileceksiniz.

Bu seçeneği seçmek dosya boyutunun büyümesine neden olacak ve dosyanızı her kaydettiğinizde grafiksel verinin tüm konfigürasyolarda güncellenebilmesi için sizi daha fazla bekletecektir!

PDM Önizleme Sekmesinde eDrawings Menülerini Göstermek İçin

Eğer ki PDM ön izleme sekmesinde eDrawings yatay menüsü gözükmüyor ise; PDM klasör arayüzünde üst yatay menüden “Görüntü > Seçenekler > SOLIDWORKS ön izlemesinde tam kullanıcı arayüzünü göster” (Display > Options > Show Full UI in SOLIDWORKS Preview) seçeneğini aktif hale getirmelisiniz.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin