SWOOD Design Panel Parametre Ve Boyut Düzeltme

0
705

Son güncelleme: 23.08.2023

Herkese merhabalar; bu makalemizde parametresi bozulmuş yada yanlış verilmiş bir paneli nasıl düzeltebiliriz, bunu göreceğiz.

  • Resimde gördüğünüz iki panel iç içe geçmiş durumda, bunu düzeltebilmek için; edit panel diyoruz ve düzeltmek istediğimiz paneli seçiyoruz. paneli seçtikten sonra, solda açılan menüde “Dimensions” kısmı var. Değiştirmek istediğimiz ölçü yükseklik olduğu için yüksekliğe gelip X iconu na sol click yapıp, var olan parametreyi ortadan kaldırıyoruz.

    İç içe geçmiş 2 panel
    İç içe geçmiş 2 panel
Edit Panel Komutu
Edit Panel Komutu
  • Parametrik olan ölçünün içi gri olur ve altında = işaretini görürsünüz. Olmayan ise boş olur ve parametre kazandırmak için, ölçünün üzerine bir kere sol click yapıp hangi aralıklarda ölçülenmesi gerektiğini belirtmeniz gerekir. Bunu belirte bilmek için örneğin Ctrl tuşuna basarak üst panelin alt yüzeyini ve alt panelin üst yüzeyini seçtiniz, ardından ölçünün yanında bulunan icon’a yüzeyler seçiliyken sol click yapmanız gerekmektedir.

    Parametresi tanımlanmış panel
    Parametresi tanımlanmış panel

Düzeltme işlemi tamamlanmıştır. Eğer ki montaj ilişkisini alt panele vermiş ise, ilişkiyi koparıp parametre tanımlanmalı. Panelde parametre tanımlandığından emin olmalıyız, yoksa bütün yaptıklarınız boşa gidebilir.

SWOOD DESIGN ile ilgili merak ettiğiniz her şey için diğer makalelerimizi de inceleyebilirsiniz.

 

Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin