SWOOD Genç Odası Tasarımı

0
725

Son güncelleme: 24.08.2023

Herkese merhabalar; konsept tasarımları serimizin 2. videosuyla karşınızdayız. Bu videomuz’da beraber bir genç odası tasarladık. Konseptimizin içerisinde, bir adet “Dolap” bir adet “Komidin” bir adet “Giysi dolabı” ve bir adet’de “Çalışma masamız” bulunuyor.

Tasarıma başlamadan önce yine farkediyoruz ki, bu konsept’te bulunan her bir mobilyanın kabinide aynı. Daha önceki yazımızda da anlattığımız gibi sürekli çizmek yerine bir kere çizmek daha cazip geldiği için tasarıma kabinden başlıyorum ve Swood Box kütüphanesine tasarlıyoruz.

GİYSİ DOLABI

Kabini tasarladıktan sonra, konsepte büyük parçadan başlayarak giysi dolabını tasarlıyoruz. Sürükleyip bıraktığımız kabinimizin içerisini, gene Swood Box kütüphanesini kullanarak dolduruyoruz. Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi bu tarzda kabin tasarımlarınız var ise bunları Swood Box ile tasarlamak işlerinizi daha hızlı hale getirecektir.

DOLAP-KOMİDİN

Sırada dolabımız var, dolabımızda kabin tarzı bir forma sahip olduğu için, onuda Swood Box kütüphanesini kullanarak tasarlıyoruz. ve aynı şekilde ardından gelecek olan komidinimizi’ de Swood Box kütüphanesini kullanarak tasarlıyoruz.

ÇALIŞMA MASASI

Swood’un bir çok tasarım yeteneklerinden bahsetmiştik bunlardan biride “Create a new panel” komutunu kullanarak tasarım yapmaydı. Masamıza baktığımızda spesifik bir forma sahip olmadığı için, “Create a new panel” komutu ile tasarım yapmak en doğru yol olacaktır. Düzlemler ile referanslar belirlendikten sonra, geriye kalan tek iş yeni paneller oluşturup, bu panelleri referanslara ilişkilendirmek.

swood

SWOOD DESIGN’ nın sizlere sunduğu tasarım yöntemlerini sizlerde, tasarımlarınızın şekline göre kullanabilir tasarımlarınızı hızlandırabilirsiniz.

 

 

Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin