SOLIDWORKS Unsur Menülerini Kişiselleştirin

0
1641

Son güncelleme: 23.08.2023

Bilindiği üzere SOLIDWORKS içerisindeki komutlar fonksiyonlarına göre gruplandırılmış durumdadır. Örneğin sac parça tasarımı ile ilgili komutlar Sac Levha sekmesi altında bulunur iken 2B çizim ile ilgili komutlar Çizim sekmesi altında bulunmaktadır. Fakat tasarım esnasında kullanıcıların anlık olarak farklı sekmelerden komutlara erişmesi gerekmektedir. Normal bir parça tasarımı yaparken yüzey komutları veya gövde kopyalama gibi doğrudan düzenleme komutlarına hızlı erişim faydalı olabilmektedir. Sık kullanılan komutlarınızı aşağıdaki şekilde kişiselleştirilmiş bir sekme altına toplayabilir ve çalışmanıza pratiklik katabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş menü

Yeni Komut Sekmesi Eklemek ve Düzenlemek

Yeni bir sekme eklemek için öncelikle var olan sekmelerden herhangi birine sağ tıklanarak Kişiselleştir komutuna girilmelidir.

Kişiselleştirme ekranına ulaşım

Bu komut yeni bir pencere açacaktır fakat o pencere açıkken arkaplanda hala bazı işlemler yapabilirsiniz. Kişiselleştirme ekranının açık olması sizlere var olan sekmeleri ve onların içerisindeki komutları düzenlemenizi sağlayacaktır. Bu şekilde iken yine var olan sekmelerden birine sağ tıklayarak yeni kişisel bir sekme oluşturabilirsiniz.

Yeni sekmek ekleme

Sonra açık olan kişiselleştirme ekranından Komutlar sekmesi içerisindeki istenilen komutlar farenin sol tuşuna basılı tutularak oluşturulan yeni sekmeye veya var olan herhangi bir sekmeye hatta ekranın üst tarafında bulunan yatay menü ile grafik ekranda bulunan yatay menü dahil pek çok yere eklenebilmektedir.

Yeni komut eklemek

Bu işlemlerden sonra kişiselleştirmiş menülerinize erişmiş olacaksınız.

Kişiselleştirilmiş menü

SOLIDWORKS’ ün sağladığı bu tarz esneklikler sayesinde pek çok alanda kişiselleştirme yaparak daha pratik bir çalışma ortamına sahip olabilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin