Üretici Parçası Oluşturma ve Tanımlama

0
303

SOLIDWORKS Electrical’da şema tasarımı gerçekleştirirken eklenen sembollere üretici parçası atayarak malzeme listesi oluşturulmaktadır. Kütüphane üzerinden üretici parçası seçilerek tanımlama işlemi gerçekleştirilmektedir. Var olmayan üretici parçaları için üretici parçası oluşturarak atama işlemi gerçekleştirilebilir.

Var olmayan üretici parçaları için oluşturma işlemini gerçekleştirmeden önce Electrical Content Portal üzerinden araştırma yapılması var ise indirilip kütüphaneye eklenmesi zaman kazandıracaktır. Electrical Content Portal içinde yok ise üretici parçasını oluşturmadan önce yine Electrical Content Portal içinde yer alan İçerik Talep Et içine bu olmayan parça talep edilerek eklenmesi yönünde katkı sağlanabilir. Ek olarak Paylaş bölümüne bakılarak Dünya üzerinde yer alan diğer Electrical kullanıcılarının paylaştığı içerikler arasından da inceleme yapılabilir.

Üretici parçası oluşturmak için öncelikle Kitaplık sekmesinden Üretici Parçası Yönetimi‘ne girilmelidir.

Electrical Kitaplık Üretici Parçası Yönetimi
Kitaplık>Üretici Parçası Yönetimi

Üretici Parçası Yönetimi içinde eklenecek olan üretici parçasının sınıfı seçilerek ekleme işlemine başlanabilir. Örneğin, Güç kaynağı için üretici parçası ekleme işlemi yapılacağından, güç kaynakları sınıfı seçilerek Üretici Parçası Ekle komutuna girilerek özellikleri tanımlama işlemi gerçekleştirilmiştir. Özellikler bölümünde tedarikçi firma ismi ve parça referansı girilerek önemli bilgiler eklenmiş olacaktır.

Üretici Parçası Özellikleri Tanımlanması
Üretici Parçası Özellikleri Tanımlanması

Üretici parçası özellikleri girildikten sonra Devreler, klemensler sekmesine girilerek üretici parçasında yer alan pin ve klemensler burada tanımlanmaktadır. Örneğin, güç kaynağı için AC pinler: faz, nötr ve DC pinler: +, – olacak şekilde 4 adet pin tanımı gerçekleştirilmiştir.

Üretici Parçası Devre Pin Tanımı
Üretici Parçası Devre Pin Tanımı

Özellikler ve devreler, klemensler üzerinden tanımlama tamamlandıktan sonra üretici parçası ekleme işlemi tamamlanmıştır. İlgili üretici parçası şematik içinde yer alan sembole üretici parça seçimi içinden filtreler yardımıyla seçilerek tanımlanabilir. Örneğin, burada 4 pinli güç kaynağı sembolü ile eklenen üretici parçası pin uyumu olması sebebiyle tanımlama işlemi gerçekleştiğinde söz konusu pinlerin yeşil olarak tanımlandığı görülmektedir.

Sembole Üretici Parçası Tanımlama
Sembole Üretici Parçası Tanımlama

Konuyla ilgili olarak işlemlerin anlatıldığı eğitim videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

SOLIDWORKS Electrical ile üretici parçası oluşturma ve tanımlama işlemi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

SOLIDWORKS Electrical hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin