Uyarı Simgeleri

0
399

Son güncelleme: 22.08.2023

Genellikle parça ve montajlarda görünen uyarılar ve aşağıdaki görselde görmüş olduğunuz sembollerin neredeyse her biriyle karşılaşmışsınızdır. Buradaki ifadeler hem parça ortamında hem de montaj ortamında gerçekleşen çizim ya da montaj ilişkileri hataları gibi durumlarda bize iletilen hata mesajlarına ait simgelerdir.

Bileşen yeniden oluşturma (rebuild) gerektiriyor.

Genellikle büyük bir montajın içerisinde yaptığınız ölçü değişikliklerini tamamladıktan sonra ana montaja geldiğinizde ya da bir ilişki mesafesi değiştirdiğinizde karşınıza çıkar. SOLIDWORKS her yaptığınız değişiklikleri doğrudan tasarımınıza görünüm olarak yansıtmayabilir. Bunun nedeni önbellekte çalışma esnasında ekran kartınızı ve ram kapasitenizi sürekli olarak meşgul etmemesi gerektiği dolayısıyladır. Eğer yaptığınız herhangi bir değişiklik doğrudan ekrana yansıtılıp tüm montajın alt parçaları bu yaptığınız değişiklikle kalibre edilip güncellenirse büyük montajlarda çalışma esnasında yavaşlık ve performans problemleri oluşabilir. Bu nedenle yapılan her değişiklik her zaman tüm parçaların güncellenmesi şeklinde sonuçlanmaz, bunu manuel olarak sizin yapmanız için sizi bu simgeyle bilgilendirir.

Montaj Unsur Ağacı Yeniden Oluşturma İbaresi
Montaj Unsur Ağacı Yeniden Oluşturma İbaresi

Aşağıdaki örnekte herhangi bir parçanın ölçüsünü konumunu ya da ilişkisini değiştirdiğimiz takdirde bu yeniden oluşturma ibaresini göreceğiz.

Gördüğünüz üzere ölçü 1500 den 1550mm ye çıktığında boyut değişmedi fakat ölçü, resmi olarak değişti. CTRL-B kısayolunu tuşladığınız takdirde parça yeni ölçüsüne gelecek ve yeniden oluşur uyarısı gidecektir.

Montaj Unsur Ağacında Yeniden Oluşturma İbaresinin Kalkması
Montaj Unsur Ağacında Yeniden Oluşturma İbaresinin Kalkması

 

 

Aşağıdaki parça ya da unsur içerisinde bir uyarı

Bir bileşenin altında montaj ilişkisi hatası alınmadan başka bileşen ya da alt montajın bir ilişki fazlalığından aşırı tanımlılık oluşuyorsa Böyle bir ibare ile uyarı alabilirsiniz. Aşağıdaki örnekte bu şekilde alınmış bir aşırı tanımlılık örneğinde hataya sahip olunan bileşenin üzerinde bu ibare vardır. Bileşeni açtığınızda altında ünlem işareti görebilirsiniz.

Montaj Bileşen ve Montaj İlişki Uyarısı
Montaj Bileşen ve Montaj İlişki Uyarısı

 

 

Aşağıdaki parça ya da unsur içerisinde bir uyarı

Bu ibare montaja ait bir aşırı tanımlılık durumunda ya da montajın oluşturulması esnasındaki hataların ayrıntılarını öğrenmek amacıyla ortaya çıkar. İbare, bileşenin alt unsurlarında bir hata olduğunu ve düzeltilmesi gerektiği bilgisini bize haber verir.

Montaj Bileşen ve Montaj İlişki Hatası
Montaj Bileşen ve Montaj İlişki Hatası

 

Parça unsur veya montaj ilişkisindeki bir hata çözülmedi. Bu hata nedeniyle komut başarısız oluyor.

Yukarıdaki hataya dair henüz bir çözüm olmadığı durumunda unsur ya da bileşenin ilişkisine dair hatanın doğrudan nereden ve hangi durumdan dolayı olduğunu gösterir bir ibaredir. Yukarıdaki görseldeki hatanın asıl nedenine ulaşmaya çalıştığımızda bu şekilde bir uyarı gelecektir.

Montaj İlişki Hatası
Montaj İlişki Hatası

 

 

 

Verilen farklı montaj ilişkilerinin bir başka montaj ilişkisini aşırı tanımladığı ve gereksiz bir hale getirdiği uyarısıdır. Bu uyarıyı gördüğünüz takdirde daha önce verdiğiniz montaj ilişkilerini gözden geçirerek montajınızdaki aşırı tanımlı olmayı sağlayan ilişkileri bulabilir ya da bu ibarenin yanında beliren montaj ilişkilerine doğrudan müdahale edebilirsiniz. Standart bir montaj ilişkisi aşırı tanımlı olduğunda bu ibare çıkar sonrasında verilen başka montaj ilişkileri varolan diğer montaj ilişkilerine müdahale ediyorsa etkilenen montaj ilişkileri bu ibareyle gösterilir.

Montaj İlişki Uyarı ve Hataları
Montaj İlişki Uyarı ve Hataları

Montajlarınız ve tasarımlarınız sırasında oluşan uyarı ve hataları belirleyip görüntüleyerek gerekli düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz.

Solidworks Teknik Destek Sorumlusu - CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin