Vinç Dinamik Analizi

0
369

Son güncelleme: 21.08.2023

Daha önce statik ve frekans analizini gerçekleştirmiş olduğumuz vincin dinamik analizini gerçekleştirerek dinamik etkilerini gözlemleyeceğiz. Vinç dinamik analizi için 3DEXPERIENCE SIMULIA Structural Engineer rolünü kullanacağız.

Statik ve frekans analizde kullanmış olduğumuz malzeme, temas seti, sabitleme, mesh uygulaması sınır koşullarını bu uygulamamızda da aynı şekilde kullanacağız.

Vinç Statik Analiz için gerçekleştirilen tanımlamalara, sınır koşullarına ve uygulama videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Vinç Frekans Analiz için gerçekleştirilen tanımlamalara, sınır koşullarına ve uygulama videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Dinamik analiz için ilgili frekans aralıklarında yükleri uygulamak için harmonik dinamik analiz tercih edilmiştir. Harmonik dinamik senaryo tanımı için frekans analizinde elde edilen frekans değerleri limit olarak belirlenmiştir. Procedures sekmesinden Harmonic Response Step seçilerek alt limit 5 Hz, üst limit 165 Hz olarak belirlenip artış adımı 10 Hz olarak belirlenmiştir.

Harmonik Dinamik Analiz Tanımlama
Harmonic Response Step Frekans Aralığı Tanımlama

Harmonik dinamik analiz ile yük tanımı da gerçekleştirilerek ilgili frekans aralıklarında modelin yük altındaki etkileri incelenebilmektedir.

Harmonik Dinamik Analiz Kuvvet Tanımlama
Yük Tanımlama

Harmonik dinamik analiz için gerilme ve deformasyon sonuçlarını inceleyebilmek adına Simulate sekmesinde yer alan Output komutuna girerek sonuç çıktıları belirlenebilmektedir. İlgili komut içinde gerilme, yer değiştirme, hız ve ivme değerleri bilgisi seçilerek her bir adım için olacak şekilde Frequency Every n increments seçilmiştir.

Harmonik Dinamik Analiz Sonuç Seçenekleri
Analiz Sonuç Çıktı Seçenekleri

Analiz çözdürme işlemiyle birlikte gerilme ve deformasyon sonuçları incelenmiştir. İlgili frekans değerlerine karşılık olarak sonuçlar irdelenmiştir.

Harmonik Dinamik Analiz Gerilme Sonuçları
5 Hz Frekans Değerinde Harmonik Dinamik Analiz Gerilme Sonucu
Harmonik Dinamik Analiz Deformasyon Sonucu
5 Hz Frekans Değerinde Harmonik Dinamik Analiz Deformasyon Sonucu

Katılım oranı, efektif kütle ve mod şekilleriyle birlikte vinç dinamik analizi yorumlanarak sistemdeki söz konusu dinamik etki yorumlanarak geliştirme gerçekleştirilebilir. Analiz işlemlerinin ve sonuçların detaylı anlatımı aşağıdaki videomuzda yer almaktadır.

 

3DEXPERIENCE SIMULIA Structural Engineer ile statik, frekans, termal, burkulma ve dinamik analizler gerçekleştirebilirsiniz.

SIMULIAworks hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin