Windows’da Önerilen Grafik Kartı Sürücüsünün Değiştirmesini Durdurun

SOLIDWORKS tarafından önerilen sertifikalı grafik kartı sürücü sürümünün Windows'da güncellenmeler ile değiştirilmesini durdurun

0
397

Son güncelleme: 21.08.2023

SOLIDWORKS programının iyi bir performans ile çalışması için donanımın geniş pay sahibi olmasının yanı sıra sürücülerin de büyük ölçüde etkisi vardır. Programın etkin performansı olması adına grafik kartı sürücü sürümü önerileri SOLIDWORKS programı tarafından Donanım Sertifikasyonu sayfasında paylaşılıyor.

SOLIDWORKS Donanım Sertifikasyonu Web Sayfası için tıklayınız.

Söz konusu sayfada donanım modeli, işletim sistemi ve kurulu SOLIDWORKS programın sürümü için uygun grafik kartı sürücü sürümleri listelenmiştir. Kullanıcılar tarafından bu sayfada önerilen ekran kartı sürücü sürümü tespit edilir ve ayrıca buradan sürücünün indirilmesi için yayınlayıcı sayfaya yönlendirilir. Uygun sürücü kurulduktan sonra sürücü seçenekleri maksimum performansa yönelik düzenlenir.

Ancak zaman içerisinde Windows işletim sisteminin otomatik güncellemelerin aktif olması sebebiyle grafik kartı sürücüsü mevcut en yüksek ve son çıkan sürüme yükseltilmesi için yönlendirilir. Bir çok kullanıcı fark etmeden SOLIDWORKS tarafından donanımı için önerilen uyumlu ekran kartı sürücüsünü söz konusu modelin en yüksek ve en son sürümüne güncelleyerek sürücü sürümünü değiştirmiş bulunmaktadır. Çoğu zaman bu durum performans sorunlara, mevcut kurulu SOLIDWORKS programıyla grafik uyumsuzluklara ve hatta kapanmalara yol açabilir. Ayrıca kullanıcılar için SOLIDWORKS tarafından önerilen sürücü sürümünü bir kez daha kontrol ederek indirilmesi ve ardından sürücünün temiz kurulumunun yapılması can sıkıcı olabilir. Ancak Windows’da bu durumu engellemek mümkün.

Otomatik güncellemeleri durdurmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:

  • Başlat menüsünde Sistem yazarak denetim masasının uygulaması olan Sistem aracının penceresini açınız
Başlat menüsü > Sistem
Başlat menüsü > Sistem
  • Açılan ayarlar penceresindeki Hakkında sekmesinde bulunan Gelişmiş sistem ayarlarına tıklayınız
Başlat menüsü > Sistem > Hakkında > Gelişmiş sistem ayarları
Başlat menüsü > Sistem > Hakkında > Gelişmiş sistem ayarları
  • Açılan Sistem özellikleri menüsünün  Donanım sekmesinde bulunan Aygıt Yükleme Ayarlarını açtıktan sonra çıkan iletide Hayır seçeneği seçilerek değişiklikleri kaydediniz
Sistem Özellikler > Aygıt Yükleme Ayarları > Hayır > Değişikleri kaydet
Sistem Özellikler > Aygıt Yükleme Ayarları > Hayır > Değişikleri kaydet

Önemli Not: Bu ayar seçenekleri, sisteminizdeki diğer donanımların güncellemelerini düzenli olarak kontrol etmenizi gerektirecektir, çünkü Windows güncellemeleri artık otomatik olarak yapmayacaktır. Bu durum sisteminiz üzerinde tam kontrol sağlamaya ve SOLIDWORKS’un kapalı kalma süresine neden olabilecek istenmeyen değişiklikleri önlemeye yönelik bir işlemdir.

Daha iyi bir performans için grafik kartı sürücü ayarlarının düzenleyebilirsiniz. Grafik sürücü ayarlarını başka bir içeriğimizde incelemek için tıklayınız.

İş istasyonları ve donanım ürünleri hakkında detaylı bilgi almak için ziyaret edin:
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin