Yapıştır ile Paylaşılanı Yapıştır Arasındaki Fark Nedir?

0
455

Bu blog yazımızda SOLIDWORKS PDM ‘de bulunan Yapıştır ve Paylaşılanı Yapıştır arasındaki farkı inceleyeceğiz.

SOLIDWORKS PDM ‘de, bir dosyayı ‘Kopyala’ ve ardından ‘Yapıştır’ yaptıktan sonra kopyalanmış dosya aynı isme ve fiziksel içeriğe sahip olsa bile iki dosya birbirinden bağımsızdır. Kaynak dosya ile kopyası arasında herhangi bir bağlantı yoktur. Yapıştırma işleminden sonra dosyaların her birinin veritabanında benzersiz bir kaydı (DocumentID) ve ayrı bir dosya geçmişi olacaktır.

‘Kopyala’ ve ardından ‘Yapıştır’ yerine yeni bir klasöre ‘Kopyala’ ve ardından ‘Paylaşılanı Yapıştır‘ kullanılıyorsa, kopyalanan dosya yeni klasöre ‘Paylaşılır’ şeklinde yapıştırılmış olacaktır.

Paylaşılanı Yapıştır Komutu

Paylaşılan bir dosyada, dosya simgesinin yanında bir artı işaretiyle gösterilir. Paylaşılan bir dosya, veritabanında (DocumentID) aynı kayda sahip olacak, ancak paylaşılan kopyanın diğer örnekleriyle sürüm geçmişini paylaşacaktır.

Paylaşılanı Yapıştır İle Yapıştırılmış Bir Dosya

Bir dosyayı kopyalayacağız ve ardından komutumuzu kullanarak farklı bir klasöre yapıştıracağız. Kaynak dosyanın tarihçesi aşağıdaki gibidir.

Dosyayı Kopyalama

 

Paylaşılanı Yapıştır

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Dosyanın Tarihçesi

Bu komutu kullanarak yapıştırdığımız dosyada kaynak dosyanın tarihçesi aynı şekilde korunmaya devam edecektir. Sadece ek olarak yapıştırılan klasör konumu paylaşılmış olan dosyanın tarihçesine işlenecektir.

Paylaşılan Yapıştır İle Yapıştırılan Dosya

Paylaşılan bir dosyanın hangi klasörler arasında paylaşıldığını görmek için paylaşılan dosyaya sağ tıkladıktan sonra ‘Özellikler’i seçtiğimizde açılan pencerede ‘Bağlantılar’ sekmesinin altında görüntülenebilmektedir.

Paylaşılanı Yapıştır Komutunun Bağlantıları

Paylaşılanı Yapıştır İle Oluşturulan Dosyanın Avantajları

  • Paylaşılan bir dosyanın farklı sürümlerini, aralarında paylaşıldığı farklı klasörlerde önbelleğe alabilirsiniz, ancak İş Akışı durumu, dosyanın tüm paylaşılan örnekleri için aynı olacaktır.
  • Paylaşılan bir dosyayı kasadan alırsanız, dosyayı kasadan aldığınız klasördeki fiziksel yerel kopya yazılabilir olacak ve dosyanın diğer tüm paylaşılan örnekleri, aynı kullanıcı ve bilgisayarda kasadan alınmış olarak işaretlenecektir.
  • Paylaşılan dosya örnekleri, örneğin paylaşıldığı klasörde hangi kartın etkin olduğuna bağlı olarak farklı veri kartları kullanabilir, ancak değişken değerleri, paylaşılan dosyanın tüm örneklerinde aynı olacaktır.

Oturum açmış kullanıcının dosyayı klasörler arasında paylaşmak için klasör ve ilgili iş akışının durum iznine sahip olduğundan emin olunması gerekmektedir.

Verilen izinler doğruysa ve bir dosyayı kopyaladıktan sonra paylaşım seçeneği hala gri görünüyorsa, sistemde çalışan ve SOLIDWORKS PDM’in paylaşılanı yapıştırma seçeneğini engelleyebilecek bir üçüncü taraf pano izleme aracı olması muhtemeldir.

Hala başarısız olursa, kaynak dosyayı sağ tıklayıp hedef klasöre sürükleyerek dosyayı paylaşmayı deneyebilirsiniz. Farenin sağ düğmesini bıraktığınızda, ‘Burada Paylaş’ seçeneğinin bulunduğu bir menü görünmelidir. Bu yöntem genellikle normal ‘Paylaşılanı Yapıştır’ erişilebilir olmadığında çalışır.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS CAD/PDM/ELECTRICAL Teknik Destek Mühendisi - CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin