3DEXPERIENCE Platform FD3 Yenilikleri

0
426

Son güncelleme: 04.04.2023

3DDashboard

Sürükle & Bırak ile bir dosya açmak istediğimizde simge durumuna küçültülmüş widget’ları (uygulamaları) otomatik olarak açma yeteneği karşımıza çıkıyor. Öncesinde simge durumuna küçültülmüş modda bir widget’a herhangi bir dosyayı Sürükle & Bırak ile uyguladığımızda bu dosyayı o uygulamaya bırakamıyorduk.  Bu yenilik ile birlikte simge durumuna küçültülmüş pencere öğesinin üzerine getirdiğimizde kullanılması istenilen widget otomatik olarak genişlemektedir. Bu yeniliği bir video ile izleyelim.

3DSwym

Bu kısma gelen yenilik 3DSwym içerisinde yaptığımız Wiki paylaşımlarımızda daha esnek davranabilmemiz adına geliştirilmiştir.

Wiki sayfası oluştururken daha önceki sürümlerde, wikinin bulunacağı konum ilk başta seçilmesi gerekiyordu ve wiki ağacında wiki başlığı yalnızca yayınlandıktan sonra görülüyordu. Bu yenilik ile birlikte wiki başlığı, seçilen ana sayfanın hemen altında eş zamanlı olarak oluşturulmaktadır. Wiki paylaşımını yayınlamadan önce, ana wiki konumunu değiştirmeye karar verirseniz, bunu gerekli wiki başlığını sürükleyip bırakarak yapabilirsiniz. Wiki başlığı her değiştirildiğinde, değişiklikler wiki ağacında eş zamanlı olarak değişmektedir. Aynı şekilde bir wiki paylaşımı düzenlendiği esnada da bu işlemler gerçekleştirilebilir. Bu yeniliği bir video ile izleyelim.

3DDrive

Çoklu Seçimlerde Tek İşlem

3DDrive içerisinde bulunan dosyalarınızda toplu seçim yaptıktan sonra tümüne tek bir işlem yaptırabilirsiniz.

Kullanıcı Grupları (User Groups)

User Groups içerisinde bulunan gruplarınızı artık tablo şeklinde görüntüleyebiliriz. Bu görüntüleme ile birlikte grupları alt alta sıralayıp grupların sıralamalarını istediğiniz filtreye göre değiştirebilirsiniz.

3DPlay

Önceki sürümlerde 3DPlay içerisinde CAD dosyalarınızı ve PDF dokümanlarınızı görüntüleyebiliyorduk. Yeni güncelleme ile birlikte bu verilerin yanında artık MS Office dokümanlarımızı da 3DPlay ile birlikte görüntüleyebiliyoruz. 3DPlay ile görüntüleme yapabileceğimiz dosya uzantıları aşağıdaki gibidir;

PowerPoint: .pot, .potm, .potx, .pss, .ppsm, .pssx, .pptm

Excel: .xlsb, .xltm, .xltx , .csv

Word: .doc, .dot, .dotm, .dotx, .rtf

Outlook: .msg

3DDrive Dosyaları İçin 3DPlay

MS Office dosyalarını görüntülenmesi yalnızca 3DSpace uygulaması üzerinden yapılabiliyordu. Bu yenilik ile birlikte 3DDrive içerisinde bulunan MS Office dosyalarımızı görüntülemek için dosya üzerine çift tıklayarak veya dosyaya sağ tıklayarak ön izleme seçeneğini seçerek görüntüleme sağlayabiliriz.

Mobile Apps

Diğer kullanıcılar ile iletişim ağımızı oluşturduğumuz 3DSwym uygulaması artık iOS & Android mağazalarında 3DSwym uygulama adı ile mevcuttur. 3DSywm uygulamasını akıllı telefonlarımıza indirmemiz ile birlikte telefon üzerinden diğer kullanıcılarla iletişime geçebilir ve toplantılara telefon üzerinden katılabiliriz.

3DSwym Mobile Apps
3DSwym Mobile Apps

3DEXPERIENCE Platform yenilikleri ile birlikte SOLIDWORKS Connected R2022X FD3 yeniliklerini buradan inceleyebilirsiniz.

SOLIDWORKS ve 3DEXPERIENCE Teknik Destek Mühendisi, Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin