3D Interconnect Farklı CAD Programlarıyla Çalışma

1
3460

Son güncelleme: 23.08.2023

14.04.2020 tarihinde yaptığımız online eğitimimizde 3DInterconnect ‘i inceledik. Farklı CAD programlarından gelmiş dosyaların dönüştürülmeye gerek kalmadan hızlı bir şekilde SOLIDWORKS içerisine nasıl aktarılacağı konusunda bilgi sahibi olmak için online eğitimimizi izleyebilirsiniz.

Sorulan Sorular

  • STEP formatlarının arasındaki fark nedir?

Step AP203 geometriyi oluşturan gövde verilerini barındıran uzantıdır. Step AP214 ise gövde verileri dışında renk, katman ve GD&T olarak adlandırılan geometrik boyutlandırma ve tolerans verilerini de içerisinde barındırabilen bir uzantıdır.

  • .Eprt uzantılı dosyayı SOLIDWORKS içerisinde açabiliyor muyuz?

Eprt bir edrawings uzantısıdır. Ücretsiz olan edrawings içerisinde görüntüleyebilirsiniz. Ancak elinizde sadece .eprt dosyası var ise SOLIDWORKS’te açılamamaktadır.

  • . Jt formatında 50mb bir dosyanın bu mantıkla açıldıktan sonra aşırı olarak takılma yapmasının sebebi ne olabilir?

Yüksek sayıda gövde veya grafik veri içeriyor olabilir. Basitleştirmek için Geometri Basitleştirme Teknikleri online eğitimini izleyebilirsiniz.

  • Dışarıdan alacağımız parçalarda unsur tanımayı çalıştırmalı mıyız?

Unsur tanıma temel seviyede parçalarınızda unsur tanımayı gerçekleştirir. Eğer unsurlara ihtiyacınız olursa unsur tanıma çalıştırabilirsiniz veya doğrudan düzenleme tekniklerini kullanabilirsiniz.

  • Import edilen dosyalarda genellikle montaj performasını ciddi anlamda etkiliyor aşırı üçgen tanımlaması oluyor. Buna istinaden yapılabilecek bir düzenleme var mıdır?

Bu dosyaları basitleştirebilirsiniz. Geometri grafik basitleştirme için Geometri Basitleştirme Teknikleri online eğitimini izleyebilirsiniz.

  • Bir katı aldığımızda onun ekstrüzyon gibi unsurlarını getirebilir miyiz? Basit bir katı için soruyorum yüzey olmadan.

Doğrudan deliklere, radyüslere ve pahlara tıklayıp unsuru düzenle dediğinizde alınmış gövdede bu unsurları tanımlayabilirsiniz. Basit düzeyde prizmatik dataları unsur tanıma sayesinde ekstrüzyon gibi unsurları da getirebilirsiniz.

  • Inventorden aldığımız dosya inventor dosyasındaki orijinal renklerde gelmiyor sebebi nedir ?

3D Interconnect kapalıyken import ettiğinizde yeniden geometri düzenlemesi yapıldığı için renklerde farklılık oluşabilmektedir. Ancak 3D Interconnect açıkken yaptığımız denemelerde orijinal renkler korunmaktadır. Konuyla ilgili örnek datayı solidworks@tekyaz.com mail adresine iletebilirsiniz.

  • 3D Interconnect etkin iken Catia’dan aldığımız .step dosyaları boş dosya gibi açıyor ama 3D Interconnect etkin değil iken step dosyayı açıyor bunun sebebi nedir?

SOLIDWORKS 2019 SP5 ve SOLIDWORKS 2020 SP1 versiyonları arasında böyle bir program hatası bulunmaktadır. SOLIDWORKS 2020 SP2 ile bu sorun düzeltilmiştir.

  • SOLIDWORKS 2019-2020 Student Editionda 3D Interconnect düzgün çalışıyor mu?

Bir üst maddede belirttiğimiz sorun dışında Student Edition’da da çalışmaktadır.

  • Import dosyada birden çok değişiklik yapmak istiyorum.

Doğrudan düzenleme araçlarını kullanarak import data üzerinde değişiklik yapabilir veya unsur tanımlamayı deneyebilirsiniz.

SOLIDWORKS Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE

1 Yorum

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin