SOLIDWORKS Kurulum Sonrası Yapılması Gereken Ayarlar

0
4799

Son güncelleme: 22.08.2023

SOLIDWORKS kurulumu tamamlandıktan sonra SOLIDWORKS içerisinde ve bilgisayarınızın ayarlarında yapmanız gereken küçük ama etkili birkaç değişiklik bulunmaktadır.

Kurulum sonrası SOLIDWORKS’te yapılması gereken sistem ayarları

  • Delik Sihirbazı/Toolbox: Toolbox parçalarında referansların kayıp olması, boyut değiştirmesi vb. durumların önüne geçmek için bu seçenek işaretli olmamalıdır. Ayrıntılı bilgi için Toolbox Parçalarım Neden Boyut Değiştiriyor? isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.
Delik Sihirbazı/Toolbox
  • Varsayılan Şablon Ayarları: Kurulum sonrası kullanıcıların varsayılan şablon ayarlarının yapılması gerekiyor. Eski şablonları var ise bu yol içerisinde tanımlama yapılması gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için Şablon Dosya Konumları ve Varsayılan Şablonlar makalemizi inceleyebilirsiniz.
Varsayılan şablonlar
  • 3D Interconnect’i etkinleştirin: 3D Interconnect aktif iken step, igs gibi formatları açmaya çalıştığınızda açılan çalışmayı bu uzantılara bağlı şekilde açacaktır. Ürün ağacında çıkan bu sembol açtığınız datanın (step,igs) ilgili dosyaya bağlı olduğunu göstermektedir. Bu durumda parçaları bağımsız şekilde açıp değişiklik yapıp kaydedemezsiniz. Bu yüzden sadece ihtiyacınız olduğunda 3D Interconnect’i aktifleştirmenizi öneririz. 3D Interconnect hakkında daha fazla bilgi için 3D Interconnect Farklı CAD Programlarıyla Çalışma isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

 

 

 

3D Interconnect Seçeneği

PDM Kullanıcıları için Salt okunur dosyaların kaydedilmesi:PDM de salt okunur olarak açılan dosyaları kapattığımızda kaydet şeklinde uyarı vermesini engelleyecektir. 

Salt okunur kaydetme engelleme seçeneği.

Kurulum sonrasında Windows ve Bilgisayarda yapılması gereken ayarlar.

  • Grafik ayarları: SOLIDWORKS’un harici ekran kartını kullanabilmesi için Windows içerisinde yapılması gereken ayarlardan bir tanesidir. Windows aramasına Grafik Ayarları yazdıktan sonra açılan ekranda gözat diyerek SOLIDWORKS’ün yüklü olduğu klasöre gidilip SLDWORKS.exe gösterilmelidir. Grafik tercihi kısmından ise Yüksek Performans seçilmelidir.

 

Grafik ayarları
  • Ekran kartı denetim masası: Windows üzerinden yapılan ayarı ekran kartı sürücüsü üzerinden de yapabilirsiniz. Masaüstünde boş bir alanda sağ tıklayarak NVIDIA Denetim Masası’na tıklayınız. Program ayarları sekmesinden ekle seçeneğinden SOLIDWORKS programını ekleyebilirsiniz. Güç yönetim modu’nu “maksimum performans tercih et” seçeneğini yaptıktan sonra uygula diyerek denetim masasını kapatabilirsiniz.

Ekran Kartı Denetim Masası
  • Güç planını seçin: Windows, bilgisayarın kullandığı enerjiyi dengelemek için çeşitli güç planları kullanmaktadır. Bu durum SOLIDWORKS çalışma performansını etkilemektedir. Windows aramasına Güç planı seçin yazarak girebilir ve güç planınızı Yüksek Performans veya Nihai Performans olarak değiştirebilirsiniz.

Güç planı’nı seçin
SOLIDWORKS Teknik Destek Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin