Açılan Parçaların Şeffaf Gelmesi

0
1381

Son güncelleme: 21.08.2023

Büyük montajlarda çalışırken ekranda döndürme kaydırma gibi işlemleri sanki bir parça dosyasındaymış gibi hızlıca yapmak isteriz. SOLIDWORKS 2019 ile gelen Gelişmiş Grafik Performansı bu noktada datalarımız üzerinde hızlı çalışmamızı sağlamamıza yardımcı olmaktadır. Gelişmiş Grafik Performansı üzerinden bir örnek verecek olursak, büyük montaj modunu açtığınız zaman kenar, gölge, gerçekçi görünüm gibi özellikler otomatik olarak kapatılarak detay seviyesi minimuma getirilir. Montaja göre küçük boyutlu bileşenler gizlenerek modelin performanslı bir şekilde ekrana getirilmesi sağlanır. Dolayısı ile görüntü performansı elde edebilmek için gerçekçi görünümden uzaklaşırız. Ekrandaki döndürme, kaydırma, yakınlaşmalar işlemciden çok ekran kartı üzerinden hesaplanır. Böylece büyük montaj modunu kapatsanız bile hiçbir performans kaybı olmadan model üzerinde çalışmaya devam edebilirsiniz.

SOLIDWORKS 2019 ile gelen Gelişmiş Grafik Performansı özelliği, SOLIDWORKS 2020 sürümünden sonra kurulumlarda varsayılan olarak aktif bir şekilde gelmektedir.

  • Eğer SOLIDWORKS 2020 ve sonrası sürümlerden birini bilgisayarınıza yeni kurduysanız, ve mevcutta kullandığınız ekran kartınız SOLIDWORKS tarafından önerilen bir ekran kartı değil ise bu seçeneğin aktif olması açılan datalarınız üzerinde görüntü sorunlarına yol açabilir.
Gelişmiş Grafik Performansı Açık ve Uyumsuz Ekran Kartı Durumu
Gelişmiş Grafik Performansı Açık ve Uyumsuz Ekran Kartı Durumu
Gelişmiş Grafik Performansı Kapalı
Gelişmiş Grafik Performansı Kapalı
  • Bu seçeneği Sistem Seçenekleri > Performans sekmesinde pasif hale getirerek bu tip görüntü sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Seçeneği pasif hale getirdikten sonra SOLIDWORKS’ ü yeniden başlatmanız gerekmektedir.
Gelişmiş Grafik Performansı Ayarı
Gelişmiş Grafik Performansı Ayarı

Güncel ekran kartı sürücünüzü ve ekran kartınızın SOLIDWORKS tarafından sertifikalı olup olmadığını öğrenmek için Hardware Certification linkini kullanabilirsiniz.

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin