Şeffaf Parçayı Seçmek

0
851

Son güncelleme: 21.08.2023

SOLIDWORKS’te montaj içerisinde bir parçanın arkasındaki modeli seçebilmek için öndeki parçayı şeffaf yaparız. Böylelikle şeffalık içinden seçim ile arkada kalan parça veya parçaların yüzlerini kolayca seçerek işlem yapabiliriz.

İşte bu seçimi yapabilmemize olanak sağlayan özellik , Sistem Seçenekleri > Seçim > Şeffaflık İçinden Seçimi Etkinleştir özelliğidir ve varsayılan olarak aktif halde gelir.

Şeffaflık İçinden Seçimi Etkinleştir
Şeffaflık İçinden Seçim Aktif

Şeffaf parça üzerinde değişiklik yapabilmek için ise şeffaflığını kaldırmamız gerekir. İlgili özelliğin seçimini kaldırdığımızda ise bileşen şeffaf olsa bile görünmez bir halde olmayacaktır. Dolayısıyla istenilen yüz seçilebilir.

Şeffaflık İçinden Seçim Pasif

Ayrıca şeffaf görünümler üzerinde çalışıyorsak sürekli olarak Sistem Seçenekleri içerisinden bu özelliği aktif/pasif yapmaya gerek kalmadan SHIFT tuşu ile hızlı bir şekilde de çalışabilirsiniz.

İlgili özellik aktif ise SHIFT tuşuna basarak öndeki parçanın yüzleri seçilebilir , özellik pasif ise SHIFT tuşuna basarak arkadaki parçanın yüzleri seçilebilir.

SOLIDWORKS üzerinde ayrıntı sayısı yüksek montajlarda çalışırken şeffaflığı ayarlayabilmek için Montaj Şeffaflık Ayarı isimli makalemizi inceleyebilirsiniz!

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin