Antet Ve Malzeme Listelerini Hala Elle Mi Dolduruyorsunuz?

1
6896

Son güncelleme: 23.08.2023

17.04.2020 tarihinde gerçekleştirilmiş olan online eğitimimizin kaydına yukarıdaki Youtube linkinden erişebilirsiniz. Online eğitimimizde SOLIDWORKS içerisinde Özel Özellikler, Özel özelliklerin doldurulması (PDM ve Özel özellik sekme oluşturucusu ile), Antet’ lere bu özel özelliklerin linklenmesi ve Malzeme listelerinin otomatik olarak doldurulması anlatılmıştır.

Eğitim Sonunda Sorulan Sorular

Teknik Resim Antet ve Malzeme Liste’lerine yazdırmak istediğim Malzeme, Ağırlık gibi değerlerin özel özelliklerde daima yazılı kalmasını nasıl sağlayabilirim?

Boş bir Parça/ Montaj şablonuna bir kereliğine mahsus SOLIDWORKS tarafından hesaplanabilen bu özel özellikleri yazıp dosyayı şablon olarak kayıt etmeniz yeterli olacaktır. Parça şablonu oluşturmak için Adım Adım Parça Şablonu Oluşturma makalemizi okuyabilirsiniz.

Parça Ölçülerini Özel özelliklere yazdırabilir miyim?

SOLIDWORKS 2018 Sürümü ile beraber Ekle> Referans Geometri>Sınırlandırıcı Kutu komutu ile Sınırlandırma Kutusu oluşturabilir ölçülerinize özel özelliklere yazdırabilirsiniz.  Detaylı bilgi için; SOLIDWORKS 2018 Sınırlandırma Kutusu (BoundingBox) Ekleme yenilik videomuzu izleyebilirsiniz.

özel özellik sınırlandırıcı kutu

 

Teknik Resim Antet’ine nasıl resim ekleyebiliriz?

Ekle>Resim komutunu kullanarak istediğiniz resimleri (örn. firmanıza ait logoyu) ekleyebilirsiniz.

antet resim

 

 

 

SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

1 Yorum

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin