Arama Kartı’nda Arama Kriterlerini Değiştirme

0
645

Son güncelleme: 14.01.2024

SOLIDWORKS PDM‘de dosyaları kolaylıkla bulmak için Eksiksiz Arama (Complete Search) komutu kullanılır. Eksiksiz Arama’ya tıklandığında çıkan ekran, parça veya montaj kartı gibi bir Arama Kartı (Search Card)‘dır. Bu kartta birçok arama değişkeni mevcuttur ve bu değişkenler varsayılan olarak atanan değerleriyle karşınıza çıkar. Dilerseniz bu varsayılan değerleri düzenleyerek, standart aramalarınızı daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Örneğin, arama ekranının ilk sekmesinde Tüm Sürümlerde Ara (Search in all versions) seçeneği varsayılan olarak seçili gelmektedir. Bu seçeneğin seçili olması, dosyalarınızın eski sürümlerinde de arama yapma imkanı sağlar. Eğer, dosyalarınızın sadece son sürümlerinde arama yapmak istiyorsanız, ilgili arama değişkenini seçili olmayacak şekilde düzenlemek gerekir. Bunun yanında, arama kartınızda yer alan bütün değişkenlerin varsayılan değerlerini aşağıdaki adımlar ile düzenleyebilirsiniz:

  • Öncelikle, Windows aramasına Yönetim (Administration) yazarak PDM Yönetim Paneli’ne giriniz.
  • PDM kasanıza çift tıklayarak Admin kullanıcısı ile giriş yapınız.

  • Kartlar (Cards) > Arama Kartları (Search Cards) sekmesi içerisinde kullandığınız arama kartına (genellikle Eksiksiz Arama (Complete Search) olarak adlandırılır) çift tıklayınız.

  • Açılan ekranda, Varsayılan Değerler (Default Values)‘e tıklayınız.

  • Değişken sütununda, varsayılan değerini değiştirmek istediğiniz değişkeni seçebilirsiniz. Ardından Değer sütununa ilgili değişkenin varsayılan değerini yazabilirsiniz.
    • Bu örnekte, Tüm Sürümlerde Ara seçeneğinin seçili gelmemesi için “Önceki Sürümleri Ara” değişkenine “0” değerini tanımlayabilirsiniz.
    • Daha fazla örneklendirme adına, arama komutuna tıkladığınızda PDM, sadece bulunduğunuz konumda arama yapmaktadır. Hangi konumda olursanız olun, PDM’nin varsayılan olarak kasanızın tamamında arama yapması için “Klasör Yolu Arama” değişkenine “\” ifadesini tanımlayabilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayınız.
    • Ek olarak parça tipi gibi veri kartlarınızda yer alan bir değişkenin varsayılan değerini değiştirmek için ilgili değişkeni seçerek istediğiniz değeri girebilirsiniz. Burada “Parca_Tipi” değişkeni için “İmal Edilen” değerini tanımlıyoruz.

 

  • Tamam’a tıkladıktan sonra düzenlediğiniz arama kartını kaydediniz.

  • Artık PDM’de arama komutuna tıkladığınızda, düzenlediğiniz değişkenlerin varsayılan olarak belirlediğiniz değerleriyle geldiğini görebilirsiniz.

 

 

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Mühendisi, CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin