Arka Plansız -Transparan Render İşlemi

0
3806

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Visualize, kullanıcılara modelin ve ortam işlemesinin fotoğraf gerçekçiliğini geliştirmek için arka plan seçenekleri içeren içerik çıktıları sunar. Bununla birlikte, kullanıcılar bazen şeffaf bir arka plana sahip gerçekçi model görseller istemektedir. Bu tür bir arka planı oluşturmak için görüntü düzenleme programlarını kullanabilirsiniz, ancak modelin karmaşık olmasına bağlı olarak  bu işlem zaman alabilir. Bu blog yazımızda, dışa aktarma sırasında şeffaf bir arka plana sahip işlenmiş bir görüntünün çıktısını nasıl alabileceğinizi göreceksiniz.

Modelinizi SOLIDWORKS Visualize’da açınız ve aşağıdaki adımları izleyiniz.

  • İlk olarak ortamda gölgeler aktif ise onu kapatmak gerekir aksi takdirde  modelin kendisi ile beraber  gölgesi de görsele aktarılır. Bu işlem için sahneler menüsünden aktif olan sahne seçilir ve açılan pencerede gelişmiş sekmesine tıklanır.  Burada Zemin Gölgesi yazan yerin işaretlemesi kaldırılır.
Zemin Gölgesi Kaldırma
Zemin Gölgesi Kaldırma
  • Dışa aktarma sırasında oluşturulan görüntünün şeffaf arka planına izin vermek için Çıktı Araçlarınızı açınız.
Çıktı Araçlarına Giriş
Çıktı Araçlarına Giriş
  • Açılan pencerede dosya formatı olarak PNG veya .TIFF olarak seçtiğinizden  emin olun. Aşağıda bulunan Alfayı Dahil Et seçeneğini seçiniz.
Alfayı Dahil Et Seçeneği
Alfayı Dahil Et Seçeneği
  • İşlemeyi başlatarak arka plansız işlenmiş görselini oluşturabilirsiniz. Şeffaf arka plan artık  fotoğraf görüntüleyicide açarak farkı görebilirsiniz.

 

Arkaplansız Resim
Arka Plansız Resim
Arkaplanlı Resim
Arka Planlı Resim

Bu işlemleri tamamladığınızda   ikinci bir program kullanmadan arka plansız görseller oluşturabilir ve bu görselleri  web sitesinde veya kataloglar gibi  yerlerde kullanabilirsiniz.

SOLIDWORKS Visualize hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | SOLIDWORKS - Composer - Visualize - Inspection

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin