Render’da Tek Bir Seçenek ile Gerçekçiliğe Yakınlaşın

4
647

Son güncelleme: 26.03.2024

Tasarım dünyasında fark yaratmak isteyenler için Visualize’in Köşe Çapı – Rounded Edge özelliği, estetik ve kullanılabilirlik konularında tasarımcılara çeşitli avantajlar sunuyor. İşte bu özelliğin tasarım süreçlerine kattığı değerler:

Visualize, Köşe Çapı -Rounded Edge özelliğiyle tasarımcılara kenarları yuvarlatma imkanı sunar. Bu köşelere tek tek SOLIDWORKS içerisinde radyus eklemek tasarımda epey zaman alabilir. Tüm keskin köşelere tek seferde radyus ekleyebileceğiniz bir seçenek bulunuyor. Bu radyus eklemenin nasıl bir fayda sağladığını aşağıdaki görsellerle karşılaştıralım.

Radyus İçermeyen Render

Aşağıdaki görselde de görüldüğü üzere parça köşeleri radyus içermeyen keskin köşelerden oluşmaktadır. Ne kadar gerçekçiliğe yakın olsa da bir şeylerin eksik olduğunu hissedebiliyorsunuz.

 

Radyus İçeren Render

Aşağıdaki görsele baktığınızda daha gerçekçi geldiğini fark edebilirsiniz. Aradaki tek fark Köşe Çapı eklenmiş olmasıdır.

 

Visualize Köşe Çapı Uygulanması

Visualize içerisinde ekleyeceğimiz Köşe Çapı’nın nerede olduğundan bahsedelim. Öncelikle seçim modunun Parça olması önemli. 1 numaralı balondan seçim modunuzun Parça olması gerekmektedir. Daha sonra köşe radyusu eklemek istediğiniz parçayı seçtikten sonra sağ taraftaki kısımda Gelişmiş sekmesinden Köşe Çapı (mm) içerisinden değer girerek parçanın tüm keskin köşelerine radyus ekleyebilirsiniz. Diğer ekleyeceğiniz parçalar için de aynı şekilde ekleme yapabilirsiniz.

 

 

SOLIDWORKS Visualize hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Elite Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE - Elite Application Engineer

4 YORUM

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin