SOLIDWORKS Visualize 2023 Yenilikler

0
770

Parça ve Montajlarını açarken içe aktarma seçenekleri seçim yapmayı kolaylaştıracak şekilde yeniden düzenlendi.

Parça gruplama seçenekleri artık yalnızca iki seçeneğe indirgenerek basitleştirildi. Birincisi, model esnekliği için SOLIDWORKS belgelerinizin yerel hiyerarşisini kullanan Bileşen/Parça/ Gövde seçeneğidir. İkinci seçenek Görünüm seçeneğidir ve  görünümlerin kolayca  uygulanması için tüm parçaları, gövdeleri ve yüzleri tek bir grupta gruplandırır.

Visualize İçeri Aktarma Seçenekleri
Visualize İçeri Aktarma Seçenekleri

 

Bileşen/Parça/Gövde içe aktarma modu, tasarım ve işleme aşamaları arasında kolaylaştırılmış bir iş akışı için artık SOLIDWORKS ağacını taklit ediyor. Önceki sürümler, SOLIDWORKS görünümünün adını kullanarak parçaları içe aktarıyordu. Artık SOLIDWORKS Visualize 2023, SOLIDWORKS parça adlarını kullanıyor. Bu, parçaları Visualize’a aktardıktan sonra tanımlamayı çok daha kolay hale getiriyor.

Model Ağacı
SOLIDWORKS Ekranı – Visualize Ekranı

Yeniden Tasarlanan Renk Seçici

Yeniden tasarlanan renk seçici, en çok kullandığınız renkleri tanımlamanız ve kaydetmeniz için size daha fazla kullanım kolaylığı sunuyor Artık RGB ve HSV kodlarının yanı sıra tam olarak ihtiyacınız olan rengi elde etmek için CMYK veya Onaltılık renk kodlarını kullanarak görünümlerinizi özelleştirebilirsiniz.

Renk Seçme Paleti
Renk Paleti Geliştirmeleri
Renk Kartelaları
Renk Kartelası
    • Renk Seçici aracı ekranda bir noktaya konumlandırılabilir ve işlem süresince açık kalabilmektedir.
    • Renk paleti içe aktarma ve düzenlenmesi mümkün olmuştur.
    • HEX kodu ile renk oluşturma özelliği eklenmiştir.
    • Renk seçici önizleme ekranı büyütülerek oluşturulan görünümler daha anlaşılır olması sağlanmıştır.
    • En son kullanılan 8 rengi son kullanılanlar kısmında tutulabilmektedir.

 

Ayrıca özel renk örnekleri oluşturabilir, içe ve dışa aktarabilirsiniz. Sık sık favori renklerimizi yeniden kullanılabilmesi için sık kullanılanlara kaydedebilir ve onları daha sonra ilgili pencereden kolayca erişebilirsiniz.

 

 

 

Geliştirilmiş Önizleme Modu 

SOLIDWORKS Visualize 2023, Fiziksel Tabanlı İşleme malzemelerini (veya PBR), NVIDIA MDL görünümlerini ve x-rite’tan AxF ile ölçülen malzemeleri doğru şekilde görüntülemek için İşleme önizleme modunu iyileştirdi. Önizleme artık doğru dokuları ve yansımaları göstererek, hesaplama açısından zor olan ışığın yansımalarını doğru modu kullanmaya gerek kalmadan malzemelerin uygulanmasını ve ayarlanmasını kolaylaştırıyor. PBR malzemeleri için önizleme kalitesi iyileştirildi ve nihai işlenmiş durumun daha gerçekçi bir temsili sağlandı. Önizleme modunun performans  özellikleri korunurken görünümünüzün son hali hakkında daha iyi fikir edinerek çalışmanızın keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Visualize Önizleme Modu Geliştirmesi
Visualize Önizleme Modu Geliştirmesi

 

Yeni Render Motoru 

SOLIDWORKS Visualize 2023, yeni bir İşleme Motoru ekledi; Stellar Physically Correct . Orijinal olarak 2019’da 3DEXPERIENCE Platformu için Dassault Systèmes tarafından geliştirilen bu yeni motor, iRay veya Pro Render üzerinden işleme şaşırtıcı derecede süreleri ve fotoğraf gerçekliğinde işleme sonuçları oluşturur. Bu, doğrudan platformda desteklenecek geliştirmeler ve yetenekler için yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.

 

Visualize Yeni Render Motoru
Visualize Yeni Render Motoru

 

Visualize 2023 yenilikleri ile alakalı detaylara yenilikler videomuzdan ulaşabilirsiniz.

SOLIDWORKS Visualize hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | SOLIDWORKS - Composer - Visualize - Inspection

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin