Son güncelleme: 23.08.2023

Forming Tools yani Form Verme Aracı, SOLIDWORKS Parça ortamında Sac Levha sekmesinde bulunan bir komuttur. Bu komut ile Sac Levha’ da oluşturması zor olan tasarımları bir parça üzerinden referans vererek modelleme yapabilirsiniz.

sac metal form verme

Sac Levha modelinizde, form verilecek parçayı Design Library içinde yer alan Forming Tools klasörü içinden sürükle bırak ile ekleyerek modele ilgili formu verebilirsiniz.

form tools klasör

Ancak burada Forming Tools klasörü tanımlı olmalıdır. Bu tanım yapılmadığında klasördeki bileşenler parçaya katı gövde olarak gelecektir. İlgili tanımlamayı forming tools klasörüne sağ tıklayıp çıkan menüde “Form Verme Araçları Klasörü (Forming Tools Folder)” seçerek yapabilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda klasör sembolü form araçları sembolüne dönüşecektir, böylelikle modele ilgili formları sürükleyerek ekleyebilirsiniz.

form tools klasör çalışmıyor

Forming Tools klasörü sağ taraftaki Görev Bölmesi’nde görünmüyor ise  Tasarım Arşivi (Design Library) Neden Gözükmüyor? isimli makalemizi inceleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Klasörde bulunan örnek form araçlarından sürükleyip bıraktığınızda aşağıdaki gibi komut penceresi açılır ve form işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

forming tools ekleme

form verme görünüm

Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin