Tasarım Arşivine Not Ekleme

0
369

SOLIDWORKS ile tasarımı tamamlanan modelin teknik resminin anlaşılabilir olması için tüm detaylandırmaları ekleriz. Bu makalemizde de firma standartlarınıza göre hazırladığınız  teknik resimlerinize önemli notlarınızı kısa yoldan hızlıca ekleme yöntemini inceleyeceğiz.

Teknik resimlerinizde sürekli kullandığınız notları, Tasarım Arşivine ekleme yöntemi ile vakitten tasarruf sağlayabilirsiniz.

İlk işlem olarak standart notlarımızı konumlandıracağımız yeni bir klasör belirlememiz gerekmektedir. Görev Bölmesi > Tasarım Arşivi (Design Library) sekmesine sağ click > Yeni Klasör adımlarını takip ederek Notlar klasörümüz oluşturalım.

Tasarım Arşivine Yeni Klasör Oluşturma
Tasarım Arşivine Yeni Klasör Oluşturma

İkinci işlemde notumuzu ekleyip özelleştirdikten sonra 2 numara ile gösterilen Arşive Ekle komutu içerisinden ilgili not seçilir , isim verilir ve ilgili klasör yolu seçilerek işlemler onaylanır.

Tasarım Arşivine Not Ekleme
Tasarım Arşivine Not Ekleme

İhtiyacınız olan notları ekledikten sonra Tasarım Arşivi (Design Library) içerisinden sürükle/bırak yöntemiyle artık hızlıca ekleyebilirsiniz!

Ayrıca Tasarım Arşivine eklenen notlar dinamik bir şekilde ilgili klasör konumuna  .sldnotestl uzantısıyla oluşmaktadır. Ortak bir dosya yolu tanımlayarak tüm ekibinizle bu özelleştirilen dosyalara ulaşabilirsiniz.

Tasarım Arşivinizi görüntüleyemiyorsanız Tasarım Arşivi (Design Library) Neden Gözükmüyor? adlı makalemizi inceleyebilirsiniz!

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin