Composer’da Animasyonları MP4 Kaydetme

0
1124

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Composer’da tasarlamış olduğunuz ürünlerin animasyon,resim,interaktif resimler gibi pek çok işlemi gerçekleştirebilmekteyiz. SOLIDWORKS Composer’da animasyonlarımızı MP4 dosya formatı olarak dışarı aktarmak Composer 2020 sürümünden itibaren  mümkündür.

COMPOSER 2020 Öncesi Video Kaydetme

Composer’da oluşturmuş olduğunuz  animasyonlarınız dışarıya video  olarak aktarmak istediğinizde doğrudan MP4 dosya formatında aktarılamıyordu. Videolarınız AVI(*avi) dosya formatında  dışarıya aktarılabiliyordu. Ayrıca dosya formatındaki dosyaların boyutları oldukça yüksek olabiliyordu. Bu dosya formatlarını bir CODEC (Kod çözücü) kullanarak farklı formatlarda kaydetmeniz gerekiyordu. Bu işlem hem zaman kaybına neden oluyor hem de ikinci bir uygulama gerektiriyordu.

COMPOSER 2020 Sonrası MP4 Kaydetme

SOLIDWORKS Composer’ın 2020 sürümünden itibaren Composer’da oluşturduğunuz animasyonları doğrudan MP4 dosya formatında aktarılabiliyor. Aşağıdaki adımları takip ederek animasyonunuzu MP4 olarak kaydedebilirsiniz.

  • Daha önceden oluşturmuş olduğunuz Composer animasyonuzu Composer 2020  veya  daha üst sürümde açınız.
  • Solidworks Composer’da üst menüde bulunan Atölyeler (Workshops) kısmına gelerek Video ikonuna tıklayınız.
Video Sekmesine Giriş
Video Sekmesine Giriş
  • Sağ tarafta açılan sekmede video çözünürlüğünüzü seçiniz ve Videoyu Farklı Kaydet (Save  Video As)  kısmına tıklayınız .
Çözünürlük Seçimi ve Farklı Kaydetme
Çözünürlük Seçimi ve Farklı Kaydetme
  • Açılan pencerede dosyayı hangi klasöre kaydedeceğinizi seçiniz ve aşağıda bulunan kayıt türü kısmından MP4 dosya formatını seçiniz. Ardından kaydet butonuna basınız.

    MP4 Kayıt Yapma
    MP4 Kayıt Yapma

Bu adımları tamamladıktan sonra video kaydı başlayacaktır. Video kaydı tamamlandıktan sonra videonuz ilgili klasörde MP4 olarak kayıt olacaktır.

SOLIDWORKS Composer hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | SOLIDWORKS - Composer - Visualize - Inspection

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin