Paketle ve Gönder (Pack and Go) Seç ve Değiştir Kullanımı

0
1884

Son güncelleme: 24.08.2023

Pack and go içerisinde dosyaların ve klasörlerin isimlerinde değişiklik yaparken bu değişiklikleri belli bir kurala göre, toplu şekilde yapmak isteyebilirsiniz. Bu değişiklikleri Pack and go içerisindeki Seç ve Değiştir butonu ile gerçekleştirebilirsiniz.

  • Seç ve Değiştir’e Pack and Go içerisinden erişebilirsiniz.
    Pack and Go içerisinden Seç/Değiştir' e ulaşım
    Pack and Go içerisinden Seç / Değiştir’ e ulaşım

     

  • Seç / Değiştir içerisinde bir çok seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerle dosya ve klasör isimlerinde toplu değişiklik yapabilir ve toplu biçimde dosyaların işaretini kaldırabilir ve işaretleyebilirsiniz.
Seç / Değiştir Seçenekleri
Seç / Değiştir Seçenekleri

1. Öğeleri işaretle: Ara kısmından seçtiğiniz kritere ve “şunun için” kısmında yazan değere göre parça, teknik resim ve montajları işaretlemeyi sağlar.

Öğeyi İşaretle Seçeneği
Öğeyi İşaretle Seçeneği

2. Öğelerin işaretini kaldır: Ara kısmından seçtiğiniz kritere ve “şunun için” kısmında yazan değere göre parça, teknik resim ve montajları işaretlemeyi kaldırmayı sağlar.

Öğelerin işaretini kaldır seçeneği
Öğelerin işaretini kaldır seçeneği

3. Yeni Metin: Sadece Ara kısmındaki İsme Kaydet, Klasöre Kaydet seçeneklerinde aktif olmaktadır. Parça isimleri için “şunun için” kısmında yazan değeri “Yeni Metin” değeriyle değiştirir.

Yeni Metin Seçeneği
Yeni Metin Seçeneği

4. Durumu yoksay: Harflerin küçük veya büyük olması durumunu yok sayar. Eğer bu seçenek işaretli değilse yazdığınız değerler küçük büyük harflere duyarlı olacaktır.

5. Tam eşleşme: Eğer bu seçenek işaretliyse “şunun için” kısmında yazan değerin tamamı eşleşmelidir. Örneğin A0000019 yazan bir değeri A00 yazarak tanımlamasını sağlayamazsanız eğer Tam eşleşme seçeneği aktifse.

SOLIDWORKS Elite Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE - Elite Application Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin